• Merre tovább? -Zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webbeteg! Már 1-2 éve, hogy szédüléssel és fülcsengéssel, illetve egyoldalú hirtelen besípolással megkerestem az orvosom, és Medazepam-ot írt ki rá. Hogy ettől e, de a szédülős vertigós érzés mérséklődött. Idén tavasszal viszont már ismét nagyon zavaróvá vált, és a fülcsengés is hangos és állandó volt. Elmentem belgyógyászhoz, ott kivizsgálták az amúgy régóta fennálló kezelt magas vérnyomásom, hasi ultrahang, nyaki röntgen és ultrahang, és fül orr gégészet, ahonnan továbbküldtek a neurológiára. Onnan tovább CT illetve nyaki ér ultrahangra. A CT eredménye: Kóros intracranialis eltérés nem látható. A nyaki uh vélemény: A nyaki nagyerek részéről kórosat nem észleltünk. Dominans jobb a.vertebralis. Bal oldalt elvileg van egy vékonyabb ér is, de abban nem tudtak áramlást mérni, de a fő ér ellátja feladatát. Innen vissza a fül orr gégéhez hallásvizsgálatra, akkor épp nem zúgott sípolt a fülem, és tökéletes eredmény is született. Nyáron ezek a tünetek nem voltak erősek, viszont a vége felé előjött egy olyan tünet is, hogy az arcom, szemem környéke, és fejem egyik oldala zsibbad, bizsereg, valamennyire érzéketlen, ugyanígy az az oldali combommal vagy karommal együtt. Csak néha volt ez, de így ősszel már a fülcsengés is ismét hangos, + minden napos, hogy valamelyik oldalam így érzem. Nem mindig ugyanazt az oldalt. Az izmok ettől függetlenül normálisan működnek. Még a nyáron a belgyógyász kiírta a Cognit-ot és a Betagen-t a szédülős fülcsengős panaszaimra, ezt nyár végén mikor ismét zavaró lett kezdtem el szedni, de érdemi változást nem tapasztaltam. Ez az egész akadályozza az életvitelem, mozogni, sportolni sem tudok úgy, hogy zúg a fülem meg le van zsibbadva a fél fejem.. Kérdésem, hogy mi lehet a háttérben, és merre tovább? Köszönöm!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező ! Leveléből kiderül, hogy panaszai kizárólag szubjektív jellegűek. Külső, vizsgálható, megfogható zavart nem okoznak,ezért a teljes kivizsgálása negatív, szervi betegség nem állapítható meg, Ilyen esetben, miután a panaszok, szédülés, fülcsengés, zsibbadások idegrendszeri eredetűek, a háttérben működészavar valószínű. Az Ön esetében visszatérnék a kezdetekhez, és ismét enyhe nyugtatót ajánlanák. Mint tapasztalta, attól mérséklődtek a panaszai. Emellett próbálja meg átgondolni, mi lehet az idegi működészavar hátterében. Munkahelyén, családi körben nem érik e olyan konfliktusok, amikkel nehéz szembenézni, pláne megoldani.Konkrétan ebben nem tudok tanácsot adni, hiszen kizárólag a tünetekről, és kivizsgálás eredményeiről írt, életviteléről, körülményeiről pedig semmit. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. szeptember 20., 12:40; Megválaszolva: 2017. szeptember 21., 06:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: