• MR lelet értékelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Az alábbi lelet értékelésében kérném a segítségét. Koponya MR vizsgálata T1 súlyozott sagittalis, T2 icv, FLAIR axialis, T2 súlyozott coronalis, valamint diffusios felvételek a koponyáról. Középállású, norm. tágasságú kamrarendszer. Szabályos külső liquorterek. A fehérállományban mko. keskeny liquorjelű sávok figyelhetők meg, melyek tágabbak perivascularis térnek felelnek meg, a parenchymában egyéb kóros jelintenzitású terület nem ábrázolódik. A középvonal megtartott. BNO: R42H0 Szédülékenység

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a Koponya MRI témában

        Kedves Kérdező ! Ezen a koponya MRI felvételen a vizsgáló leírása szerint kóros eltérés nincs. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. augusztus 24., 19:48; Megválaszolva: 2017. augusztus 29., 06:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Férjem, 67 éves, hirtelen elesett lett, beszéd és emlékezet zavarokkal vittük a Honvéd Kórházba. A vizsgálatok alapján a gyanú a Creutzfeldt-Jakob betegség. Milyen segítséget tudnának adni, és milyen...
        Üdvözlöm! Kati vagyok. Pár napja szó szerint fáj a bőrőm még attól is ha a ruha hozzá ér. Ez leginkább a hátamon jellemző. A testem minden területén érzékeny érintésre is de nyomásra nem kifejezetten fáj. Volt már ilyen érzésem...
        Jó napot kívánok! A felöl szeretnék érdeklődni , hogy a lamolep nevű gyógyszert Ön szerint hány éven belül lehetne elhagyni ? Kórelőzményem 2014-ben volt egy rosszul létem majd az MRI vizsgálat nem igazolta az elváltozást de még is...