• Zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Három hete a torkomra kaptam egy gyógyszert (lentebb gyógyszereknél), amit el is kezdtem szedni. Rá körülbelül egy hétre elkezdett zsibbadni a bőröm a bal mellem alatti résztől a hátam közepéig egy 5-10 centiméteres csíkban. A háziorvos azt mondta övsömör lehet, de a gyógyszer miatt nem jöttek ki a kiütések, szedjem tovább a gyógyszert. Végigszedtem az egész dobozt, de két héttel később még mindig ugyanúgy, ugyanabban a szakaszban és ugyanolyan mértékben zsibbad a bőröm. Nem fáj, egyébként nem érzek semmit, csak ha azon a részen a bőrömhöz érek, illetve néha viszket. Nem piros, nem kiütéses. Visszamentem az orvoshoz, azt mondta szedjem a Milgamma N gyógyszert, és ha még mindig nem múlik el (hetek múlva), akkor elküld ideggyógyászhoz. Viszont így, hogy a korábbi gyógyszer elfogyott, a karomon és a lábamon is zsibbad a bőröm, ott viszont nem csak akkor, ha hozzáérek, hanem bizsereg is (szintén a bal oldalon). A kérdésem az lenne, hogy nem lehet, hogy valami más okozza a problémám? Nem kéne kivizsgálásra mennem?

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező ! Az én véleményem szerint az Isoprinozin nevű gyógyszer a herpes vírus okozta Övsömör tüneteinek "gyengítésére" nem alkalmas. Az övsömör, vagyis latinul herpes zooster nevű betegség a jellegzetes fájdalmas,hólyagos kiütésekről ismerhető fel. A zsibbadásos tüneteket inkább gyógyszer mellékhatásnak tartom.Egyelőre nyugodjon meg, és vitaminokon kívül más kemikáliát ne szedjen. (Nem tartózkodott sokat klimatizált helységben?A kánikulai torokbajok egy részét biztosan a helytelenül használt, nem tisztított klímaberendezés okozza. Bár a jeges italok sem használnak.) Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. augusztus 21., 17:59; Megválaszolva: 2017. augusztus 23., 14:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: