• derékfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot doktor úr/nő!Problémám kb 5 hónappal ezelőtt kezdődött,lábfájással.Pár hét alatt olyan szintre értem ,hogy nem tudtam rajt állni,menni.Orvoshoz kerültem,aki egyből tovább irányított érsebészhez és neurológiára. Az ereim hála isten rendbe vannak ,a neurológus elküldött gyógytornára és fizióra. Végigcsináltam becsülettel ,igaz a 3.gyógytorna után erőteljes derékfájdalmam lett ,ami azóta is tart,és jött hozzá a csípőfájdalom és zsibbadás .Visszamentem vele az orvoshoz aki elküldött MRI -re.A lelet értelmezésében kérem a segítségét ,mert az orvoshoz szeptember közepére kaptam időpontot.3 hónapja szenvedek a fájdalomtól,az éjszakáim nagyon rosszak ,mert akkor sokkal jobban fáj mint nappal.Az MRI eredményt csatoltam!Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a ágyéki porckorong betegség témában

        Kedves Kérdező ! Az Ön ágyéki gerinc szakaszán a porckorongok betegek,meggyengültek, kisebb nagyobb mértékben kiboltosulnak a csigolyák szélénél.Az L III-IV csigolya magasságában az L4 ideggyök nyomás alá is került, az AV-i fájdalmat ez magyarázza.Az alatta lévő két porckoron is meggyengült, de az ideggyököket ez nem érinti.Ilyen lelet alapján egyelőre a konzervatív kezelés folytatása javasolt.A Contramal helyett jó lenne gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapítót szedni.Mozgásszervi panaszok főleg terheléskor erősödnek.Az, hogy Önnek éjszaka fokozódik a fájdalom, ez egyéb problémára utalhat. Éjszakai enyhe nyugtatók segítenek a görcsös izomzat ellazításában.Ezeket a gyógyszereket kérheti a háziorvosától is, amíg eljut a neurológus szakorvoshoz. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. augusztus 17., 10:26; Megválaszolva: 2017. augusztus 19., 07:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: