• Polyneuropathia? Ko L3-5 gyöki irritáció?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        ENG vizsgálatom leletét szeretném megérteni. Alsó végtagi gyengeség miatt végezték (nem kóros, de viszonylag magas - 520 - CK érték miatt; EMG is történt, az negatív): A jobb n. suralisról reducalt feszültségű válasz érkezett, a vezetési sebesség normális. A n. peroneusok distalis motoros latenciája normális, a potenciálok jelentősen reducaltak. B.o. proximalis ingerlési helyről enyhe temporalis dispersio jelentkezik. A vezetési sebesség j.o. normális, b.o. mérsékelt fokban diffúzan lassult. B.o. az F-hullám perzisztencia 10 %, latencia megnyúlt, temporalis dispersio látható. J.o. a perzisztencia 35 %, latencia a felső határ közelében. A n. tibialisok distalis motoros latenciája normális, a potenciál kb. fokban reducalt, j.o. temporalis dispersio jelentkezik poplitealis ingerléstől, a vezetési sebesség mko. normális. Az F-hullám latenciák megnyúltak. A bal n.ulnaris neurographiája normál tartományban. A n. medianus distalis motoros latenciája a felső határon, a sensoros latencia nem határozható meg egyértelműen, de enyhén megnyúlt. A potenciálok mérsékelt fokban reducaltak, a vezetési sebesség distalisan enyhén lassult. Fentieket ma már egyszer elküldtem, nem kapták meg!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a EMG-ENG témában

        Kedves Kérdező! Azt gondolom, hogy az ENG vizsgálat leírását Ön nem tudja előképzettség nélkül megérteni, ebbe nem is érdemes belemenni. A magasabb CK érték izombetegségekre jellemző, de az EMG lelete negatív, tehát ez kizárható.Az ENG kisfokú ideggyulladást igazol, enyhe eltérésekkel. A leletet mindenképpen vigye vissza annak az orvosnak, aki a vizsgálatot a tünetek alapján kezdeményezte, mert megfelelő szakmai, klinikai értékelésre csak ő kompetens. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr. Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. augusztus 16., 21:44; Megválaszolva: 2017. augusztus 19., 07:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Férjem, 67 éves, hirtelen elesett lett, beszéd és emlékezet zavarokkal vittük a Honvéd Kórházba. A vizsgálatok alapján a gyanú a Creutzfeldt-Jakob betegség. Milyen segítséget tudnának adni, és milyen...
        Üdvözlöm! Kati vagyok. Pár napja szó szerint fáj a bőrőm még attól is ha a ruha hozzá ér. Ez leginkább a hátamon jellemző. A testem minden területén érzékeny érintésre is de nyomásra nem kifejezetten fáj. Volt már ilyen érzésem...
        Jó napot kívánok! A felöl szeretnék érdeklődni , hogy a lamolep nevű gyógyszert Ön szerint hány éven belül lehetne elhagyni ? Kórelőzményem 2014-ben volt egy rosszul létem majd az MRI vizsgálat nem igazolta az elváltozást de még is...