• Irritáló érzés a homlokban.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nő! 17 éves férfi vagyok. Irritáló, bizsergő panasz miatt fordulok önhöz. A homlokomban, de csak kizárólag ott, sokszor van, hogy ilyen bizsergő, kicsit talán csiklandozó érzést érzek, viszont nem nevezném ezt fejfájásnak. Kisgyerek korom óta érzem már ezt időnként, viszont eddig sohasem izgatott annyira a dolog, mert úgy vettem észre hogy ez semmiben sem gátolt eddig. A tanulmányi eredményeim jók, könnyen tanulok, gondolkodásban sem okoz semmi problémát. Viszont a hétköznapjaimat időnként nagyon megnehezíti, és ahogy növök fel már egyre jobban érdekel, hogy mi is lehet ez valójában. Próbáltam utána olvasni az interneten, hogy mi is lehet ez, viszont eddig csak hasonló panaszokat találtam, de valamiben mindig eltértek az én panaszomtól. Nehéz ezt az érzést körbeírni, mert csak időnként jön rám, viszont akkor nagyon zavaró és nem értem hogy miért van. Például van, hogy autóval utazok és esős idő van, ezért megy az ablaktörlő és nézek ki az ablakon előre felé. Ez az esetek 90%-ában nem zavar, viszont van, hogy az ablaktörlő mozgása ahogy nézek ki az ablakon, olyannyira zavar, hogy el kell onnan néznem, és általában ilyenkor a homlokomhoz kell hogy érjek. Ilyenkor ilyen félig csiklandozó-bizsergő érzést érzek ami nagyon irritáló. És egyszerűen nem tudok egy ideig az ablakon kinézni az ablaktörlő miatt, mert irritál, vagy például a buszon amikor ülök, és nézek előre és egy kapaszkodó rúd ahogy a képbe ütközik olykor az is iszonyatosan irritáló érzést okoz, ugyan azzal a csiklandozó-bizsergő panasszal a homlokomban. Viszont ez tényleg viszonylag csak ritkán fordul elő, mert az esetek nagy részében ezek a tényezők nem zavarnak. De van hogy egyik napról a másikra még is problémát okoz ez, ami előtte nem. Ezt csak példának hoztam fel, így könnyebb körbeírni ezt az érzést. A másik panaszom, ami én szerintem ehhez köthető, az hogy minden este amikor lefekszem aludni, és egyedül vagyok a szobámban akkor ilyen sípoló hangot hallok, amit mások nem hallanak, bárkit kérdeztem eddig még. Viszont igazából ez sem akadályoz semmiben, lényegében annyira nem is irritál ez, ugyan úgy eltudok aludni, csak sokszor elmélkedem ezen, hogy én ezt miért hallom, és mások miért nem. Körülbelül ahhoz hasonlítható ez a sípoló hang, mint amikor a TV sípol. Csak én ezt állandóan hallom, bárhol, hogy ha nagy csönd van. Mi lehet a probléma? Miközben kutakodtam erről, azt olvastam egy külföldi oldalon, hogy ez egy veleszületett neurológia rendellenesség lehet, ami különösebb kezelést nem igényel, bár a panasz csak hasonló volt, nem teljesen egyezett. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a irritáló érzés témában

        Kedves Kérdező ! Panasza leírása alapján a probléma nem szervi eredetű.Szorongás, kényszeresség, hanghallások,ezek nem neurológiai problémára utalnak.Javasolom, mielőbb ossza meg a leírtakat szüleivel,kérje ki az ő tanácsukat is.Szükség esetén forduljanak pszichiáter szakorvoshoz. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr. Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. augusztus 04., 00:59; Megválaszolva: 2017. augusztus 05., 16:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: