• Agysorvadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Időnként előforduló szédülés és bizonytalanság érzése miatt, a negatív neurológiai vizsgálatot követően kontrasztanyagos CT vizsgálatot végeztek. CT leletemen a következő szerepel: Athropia cerebri et cerebelli min.grad.Kérdésem, hogy a kisfokú agysorvadás 48 éves korban lehet-e természetes, vagy további vizsgálatok szükségesek, pl. MRI az SM gócok, vagy demyelinizáció kizárására? Claustrophobiaval küzdök, nem szívesen vállalnám az MRI vizsgálatot. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a Koponya CT lelet értelmezése témában

        Kedves Kérdező ! A leírt minimális fokú agysorvadás röntgen diagnózis,legtöbbször nem jár együtt az agysorvadás okozta klinikai tünetekkel, mint ahogy szerencsére, Önnél sem.Enyhe szédülése, bizonytalanságérzése nagy valószínűséggel az egyéb tünetekkel is járó stresszessége miatt van.Erre utal a pajzsmirigy és vérnyomás problémája is. Újabb képalkotó vizsgálatra egyelőre semmi szükség. Demyelinizációs gócokat kontrasztanyagos CT-vel kiválóan ki lehet mutatni, de önnél ez nem áll fenn. Minden jót kívánok. Üdvözlettel. Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. július 24., 13:30; Megválaszolva: 2017. július 25., 17:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: