• Perifériás ideglaesio, mi az?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Napi akár 30 ezer kézmozdulattal ( erős szorítás/ütés) járó szalag melletti munkát végzek. Mindkét kezem, főként csuklótájon nagyon lezsibbadt, fájt, égett. De teljes kéz zsibbadt. Kézsebész ENG vizsgálatra küldött CTS gyanúval, melynek eredménye: Perifériás ideglaesiosa, alagút szindrómára utaló jel nincs: De viszont kézsebészetre nem tudok visszamenni egyenlőre. Dr. Google nem tudja a választ egyértelműen mi az a Perifériás ideglaesio, ezért szeretném kérdezni Öntől meg hogy mit lehet ezzel kezdeni? Ezzel lehet táppénzre menni mint munkahelyi ártalom? Jelen pillanatban nyugalmi helyzetben nem fáj ha megpihen. De bizonyos mozdulatokra szinte azonnal lezsibbad. Ha erőltetve van akkor sokáig fáj. Most pl csak ezen sorok gépelését is alig tudom megcsinálni. Mellékeltem az ENG leletet is Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a kézzsibbadás, fájdalom témában

        Kedves Kérdező ! Az elvégzett ENG vizsgálat alapján a CTS,magyarul "csukló alagút szindróma" nem igazolódott, a kézfejet, ujjakat ellátó perifériás ideg működése legalábbis nem mutat erre utaló jelet.( laesio=sérülés) Valószínűleg a panaszait az ízületi porcok, inak, szalagok,izmok károsodása okozza. Végső esetben azt, hogy ez munkahelyi ártalomként kezelhető.e, mindenképpen az üzemorvos hivatott vizsgálni, és véleményezni.Amíg ez nem történik meg, természetesen jár a táppénzes állomány.Miután perifériás ideglaesió nem igazolódott, szakorvosi szinten a rheumatológus, vagy mozgásszervi rehabilitációs szakorvos kell, hogy foglalkozzon Önnel. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. július 23., 17:24; Megválaszolva: 2017. július 23., 19:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: