• Mitől lehetnek az alábbi tüneteim?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Az alábbiak a tüneteim: - állandó minden napos fejfájás (2 típusa van: van amikor kibírhatatlanul fáj és van amikor tompán) (olyan a fejfájásom mintha valami nyomná a fejem belülről) - sokszor szédülők - hányingerem is szokott lenni - néha előfordul hogy homályosan látok (a szemmel minden rendben van) - nagyon rossz a memóriám (elkezdek beszélni és elcsuklik a hangom, mert elfelejtem hogy miről beszéltem/sokszor alig emlékszem az alap dolgokra/nem jutnak eszembe a szavak vagy nem azt a szót mondom ki amire gondolok) - alvásproblémáim vannak (sokszor fejfájásra, szédülésre, hányingerre ébredek) Nem rég voltam hipertónia miatt kivizsgáláson ahol a hipertónia mögött semmit sem találtak, de a fenti tüneteket nem vizsgálták ki. (a vérnyomásom ra kaptam gyógyszer azóta az renfben van). A tünetek nem enyhülnek ha fekszem, vagy ha beveszek valamilyen fájdalom csillapítót. Diclac 150mg-t szoktam szedni eddig ez csökkentette a tüneteket, de már annyira erősek, hogy ez sem segít. Minden más fájdalomcsillapítót (Tramadol, Aspirin, Kalmopyrin, Cataflamstb.) kipróbáltam semmi sem segít . A tünetek megnehezítik a mindennapi éltemet. Jövő hónapban megyek neurológiára kivizsgálásra. Milyen vizsgálatokat fognak csinálni? Mi lehet a tünetek hátterében? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Kerekes Éva válasza a fejfájás témában

        tisztelt Érdeklődő! Látatlanban nem lehet diagnózist felállítani. Remélem, a fejfájás mögött sem találnak súlyos gondot, legtöbbször sima fejfájása van valakinek- a fejfájás hajlam kérdése, mint a kövérség. A mindennapos fejfájásra nem szabad rendszeresen fájdalomcsillapítót szedni, egyéb gyógyszerek (depresszió-és epilepsziaellenes ) kúraszerű szedése segít. A neurológus csak a feltétlenül szükséges vizsgálatot fogja elvégezni, amit a panaszai és a neurológia vizsgálat alapján indokoltnak tart, mert a fejfájás kezelésében elsősorban annak jellegének van jelentősége.


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2017. július 20., 12:02; Megválaszolva: 2017. július 20., 22:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: