• Utazhat-e repülőgépen?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő! Kifejezetten meszrs carotisrendszer Jobb oldali carotis interna kezdeti szakaszának elzáródása Bal oldalon 30%-os szűkület. Epil. Symptomatica (évente 1 alkalommal fordul elő, de akkor is kis roham) Bo.resid.centralis VII paresis maradványa. Bo.-on fvt.-i túlsúlyú spasticus, fokozott és kóros reflexekkel járó kp.fokú resid.hemiparesis. Bal fvt.-ban flexios contractura, kéz ujjai még extendálhatók. Bo.hemihypaesthesia. Tolókocsival csak segítséggel közlekedik. Célkisérletek bo.hemiparesis miatt nem kivitelezhető, jo.mérs. dysmetria. 3 pontú támbot segítségével járóképes, jobb boka varux állásban. Vegetativum ép. Psych:Éber, adatait illetően térben orientált, időben részben desorientált. Phasias zavara nincs. Kérdésem az lenne, hogy ezekkel a betegségekkel 2 órás repülő úton utazhat-e a beteg?

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a stroke utáni repülőút témában

        Kedves Kérdező ! Gondolom, a leírt állapotot már régebben, egy agyi érelzáródás következtében kialakult stroke okozta.A gyógyszerek, amiket szed, alkalmasak az újabb stroke, valamint az epilepsziás rosszullétek megelőzésére is. Elméletileg a két órás repülőút,-feltéve, ha a beteg ettől nem fél,nem stresszeli magát,-nagy valószínűséggel nem okozhat problémát. Részleteket érdemes a kezelőorvosával egyeztetni. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. június 30., 20:38; Megválaszolva: 2017. július 09., 12:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: