• Folyamatos pánik, zsibbadás, fejfájás, izmok rángása, rossz közérzet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! 22 éves 185 cm 74 kg vagyok. Körülbelül 1,5 éve kezdődött panaszaim kezdetlegesen csak szemhéj tikkelés formájában ami kicsit zavaró volt számomra, úttana a későbbiekben már az izmaim test szerte is ugrálni kezdtek változóan, társult hozzá fejfájás is ez is változó időközönként és fáradtságérzet is. Jártam neurológusnál ő megvizsgált, ő kezdetben csak vitamint ( B komplex illetve d vitamint ajánlott.) ami nem mulasztotta a tüneteket. Későbbiekben egyre többet ugráltak az izmaim és sokat fájt a fejem. Később több vizsgalatot is végeztek rajtam ENG/EMG vizsgálatot , 24 órás vérnyomás mérés, teljes körű vérvétel is volt, kardiológiai vizsgálatokat is EKG, szívultrahang is volt. Kicsit magas a vérnyomásom erre Bisoprolol gyógyszert szedtem.Az elmúlt 2 hónapba pedig már egyre rosszabb elkezdtek zsibbadni a végtagjaim , kezeim és a lábaim, este nagyon rosszul alszom és mindig mikor felkelek teljesen elzsibbadnak a kezeim. 2 Hete pedig már folyamatosan bizseregnek az ujjaim kézfejem, lábam könnyedén elzsibbad, nagyon rosszul alszom , olyan érzés mintha folyamatosan pánikolnék izgulnék , kisebb szédülések is előfordulnak, rossz közérzetem van kedvetlen vagyok, egésznap fáradtnak érzem magam és teljesen tanácstalan vagyok mit tudnék már magamon változtatni vagy kihez fordulni hogy javuljanak a dolgok.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a tic, izomrángás témában

        Kedves Kérdező ! Jó lett volna, ha az EMG/ENG vizsgálat eredményét is megírja. Ennek hiányában azt gondolom, nem mutatott ki semmi érdemlegeset. A tic hátterében leggyakrabban idegfeszültség áll.Ez lényegében idegrendszeri működészavar, az izom fokozott ingerlékenysége.Ez mutatkozik elmondása szerint a végtag izmokban is.Jó lenne ennek a feszültségnek az okát megkeresni, és enyhíteni, vagy megszüntetni.Ez magyarázhatja a vérnyomás emelkedést is.Lehet, hogy ebben nem a neurológus, hanem pszihológus,és/vagy pszihiáter hathatósabb segítséget tudna adni. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. június 13., 14:20; Megválaszolva: 2017. június 13., 17:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: