• Kéztő alagút szindróma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2016 május 4.én volt kéztő alagút szindróma műtétem a jobb kezemen. Azóta 3 munkahelyet vesztettem el így elég kétségbe esett vagyok 29 evésen. Hiába volt a műtétem a kezemet még a mai napìg nem tudom terhelni.egy fél éve volt fiziko terápia amely segített kissé a kezemen de émelygő rosszulléteim voltak -közbe. Jelenleg dolgozok viszont mind a két kezem görcsös nyomó érzettel dagad a munka végére. Feszìt és fájdalmas. Kihez forduljak vagy milyen vizsgálattal tudom kideríteni hol van a szervezetemben a probléma? A betegség elkezdődött egy ideje már a bal kezembe is de félek megműttetni mert egyszerűen nem használt a jobb kezemen sem . Rosszabb lett a kezem mint volt csak a zsibbadás szűnt meg. Mit tehetnék hogy végre ismét ne fájjon a kezem?. Köszönöm a figyelmet és esetleges válaszukat. -

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a alagút szindróma témában

        Kedves Kérdező! Csukló alagút szindróma műtét után kiújulhatnak a tünetek,ha az ízületet Továbbra is fokozott fizikai terhelés éri.A kiújulást UH és ENG vizsgálat támasztja alá.Panaszaival forduljon ismét neurológusához,vagy a műtétet végző orvoshoz.A másik csuklóján észlelt fájdalat valószínűleg ugyanez a betegség okozta.A teendő is azonos.Hosszú távon keressen olyan munkát,ami Kevésbé terheli a kéz ízületeit.Addig is krémek,masszírozás,tornáztatás segíthet.Minden jót kívánok.Üdvözlettel:Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. május 26., 18:21; Megválaszolva: 2017. május 29., 12:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: