• mit jelentenek ezek a diagnózisok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 30 éves vagyok és nemrégen megkaptam az engem kezelő neurológus doktortól az állapotomra vonatkozó összefoglaló leletet és tegnapi nap folyamán megkaptam a leletet az engem kezelő pszichológus doktortól is,én nagyon szeretném megtudni,hogy mit jelentenek a diagnózisok és hozzá tenném,hogy pár hónapja kiderült nyitott gerincem van a diagnózisok pedig a következők.: Neurológiai.:spasticus torticollis,parkinson kór,másodlagos parkinsonismus,spasticus paraplegia,spasticus tetraplegia,ataxia k.m.n.,hisztrionikus személyiségzavar,neurodegeneráció agyi vas accumulációval/Hallervorden-Spatz,végtagataxia,széles alapú ataxiás járás,vegetatívum: nehezebb vizelettartás,skandáló dysartria. Pszichológiai.:bipoláris affektív zavar,jelenleg kevert tünetek észlelhetők,organikus személyiségzavar,alkalmazkodási zavarok,enyhe mentális retardáció enyhe viselkedés romlással. Kódom.:2FLU

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a dystoniák témában

        Kedves Kérdező ! Az Önnél diagnosztizált betegség ,szerzői nevén Hallervorden-Spatz szindroma. Ez a betegség az úgynevezett dystoniák közé tartozik.Súlyos idegrendszeri veleszületett rendellenesség.Ennek háterében a központi idegrendszerben lerakódó vas játszik szerepet, mely koponya MRI vizsgálat során speciális képet mutat. A tünetek felsorolása szerint Önnél kiterjedt mozgászavart okoz a test több régiójában. Érinti a beszédizmokat, nyakizmokat, a végtagok görcsös bénulása miatt komplex mozgás és járászavart idéz elő. Sajnos a betegség pszichiátriai problémákat is előidéz,önnél érintik a személyiséget, és magatartást, alkalmazkodást egyaránt. Összességében a leírt diagnózisok, főleg korával összevetve, igen súlyos állapotot jelentenek.Javasolom, hogy kezelőorvosával és pszichológusával tartson továbbra is szoros kapcsolatot.A gyógyszerei leírását olvasva látom, hogy a lehetőségeken belül jó kezekben folyik az Ön gyógyító ellátása. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. május 26., 16:19; Megválaszolva: 2017. május 27., 07:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: