• MR lelet értelmezése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő, Édesanyám MR leletének értelmezésében szeretném a segítségét kérni. Nagyon gyakran szédül és elesik, érdeklődni szeretnék, hogy a lelet magyarázatot ad-e erre a problémára, és ha igen, kezelhető-e a betegség. (Neurológus kontroll időpont természetesen van, de sajnos csak 1 hónap múlva esedékes.) Köszönettel: Kristin Viktória MR lelet: A középvonal megtartott. A külső és belső liquorterek egyenletesen kiszélesedtek, szimmetrikusak. A melléküregek légtartók. Bal oldalon a mastoidalis sejtrendszerben nyálkahártya duzzanat van. Jobb oldalon a mastoidalis sejtrendszer légtartó. Acusticus neurinomára utaló jelintenzitás eltérés nem különül el. A kisagy-híd szöglet szabad. Cranio-cervicalis átmenet ép. A periventicularis fehérállományban számos 2-6 mm-es, FLAIR szekvenciában jelgazdag góc különül el. A sella ép, benne kis lapos hypophysis ábrázolódott. Kontrasztanayg adása után kóros halmozás nem volt megfigyelhető. Vélemény: Bal oldalon mastoiditis. Chronicus vascularis encephalopathia és corticalis atrophia jelei.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a agyérbetegség témában

        Kedves Kérdező! Édesanyja panaszainak hátterében az MRI vizsgálat kezdődő agysorvadást és idült agyi keringészavart igazolt,melyek részben az alapbetegségek következményei.Sajnos ez egy zajló folyamat,rosszabbodása várható.Oki kezelés nincs,tünetei megfelelő gyógyszerekkel enyhíthetők. Mi,sem jót kívánok.Üdvözlettel:Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. május 22., 12:24; Megválaszolva: 2017. május 23., 14:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: