• Nagyon nagy faradtsag, izomgyengeseg

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktorno! 4 honapja a kovetkezo tuneteim vannak: Nagyon eros faradtsag, egesz nap, 4 honapja folyamatosan, reggel faradtan ebredek. Orankent le kell fekudnom pihenni kb 10-15 percre. Egesz testre kiterjedo izomfajdalom, merev izomzat. Kulonosen gorcsben van vall, nyak, allkapocs izomzat, szemizom. - rosszabbul latok. Ejszakankent a szemizomfajdalomra es imbolygas erzetre ebredek, forog velem a szoba, olyan rossz erzes, hogy hanyingerem lesz tole. Koordinacios problema, minel tovabb vagyok fenn, egyre erosebb imbolygas, szedules erzet. Orankent le kell fekudnom. Ezt a 10-15 perces pihenes szunteti meg. Kezem nehezen talalja meg a billentyuzeten a betuket. Tudom hol a betu, csak a kezem lassu. Ugyetlen a kezem. Erotlen vagyok. Korabban sportoltam, most a felet ha meg tudom csinalni nagy eroltetesre. De utana 1-2 nap!! kell, hogy kipihenjem. Szornyen faradt leszek a mozgastol. Mindenfele izommozgastol. Az evestol is kifarad a ragoizmom. Ugy erzem minden tul gyors korulottem. Gondolkodasi, koncentralasi nehezseg. - szovegertes, olvasas alig megy!! Ha eroltetem az odafigyelest fejfajasom lesz tole, es az izomfajdalom is felerosodik. Idonkent nem erzem az arcom egy reszet, orrtol lefele. Nem erzem jol, hogy hogyan mosolygok. Van, hogy remeg az allkapocs izmom, erzem, hogy gyonge.- nem az idegessegtol!! Korabban karom, ujjaim rovid ideig erzeketlenek voltak. Osszekevertem a kezeimet, nem azt emeltem amelyiket akartam. Elfelejtek dolgokat, nem tudom eszben tartani oket. Szetszort vagyok. Ezt a levelet is nehez megirnom. Ugy erzem osszecsuklok az utcan, faradtsagtol, izomgyengesegtol. Idonkent elkent beszed, nehezen fogalmazok es nehezen ejtem ki a szavakat. A napi teendoimnek kb felet tudom megcsinalni, mint 4 honappal ezelott!!!! Szornyu!!!!!!! Osszes tunetemet minimalisra csokkenti a 10-15 perces agynyugalom. Innom kell 1-2 kavet naponta, az is segit rovid idore. A kave prolbalja felgyorsitani az izommukodest, de az erolkodik, es ettol jon ram az allkapocsremeges. Ugyanez tortenik, ha futok. A gyors mozgastol nem erzem a szamat. (Kulonos, de u-igy van). Mindez nem idegesegtol van, nem vagyok feszult, depreszios, szorongos. Szeretnek dolgokat megcsinalni de nem tudok. Vervetel utan vas tablettat kaptam. Segitseget kerem.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a izomfájdalom, izomgyengeség témában

        Kedves Kérdező ! Amiről beszámol a levelében, az nagyon súlyos állapotról tanúskodik.Természetesen mielőbb neurológushoz kell fordulni,mert az ilyen panaszok esetén a fizikális vizsgálat, és különböző műszeres vizsgálatok elengedhetetlenek a betegség kiderítéséhez. Nem szeretném megijeszteni, felesleges felsorolnom, mi minden merülhet fel lehetséges kórokként.Négy hónapja beteg.Ideje cselekedni.Irány az orvos. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. május 06., 22:46; Megválaszolva: 2017. május 07., 07:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: