• Lehetséges mellékhatás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! 2014 február óta kezelnek epilepsziával. A korábbi neurotopot a felszedett súlyfelesleg miatt (13 kg pár hónap alatt) 2014 szeptemberben lecserélték. Azóta ezt állították be: Vimpat 100 mg - 2x1 Levetiracetam sandoz 1000 mg - 2x1 2014 decemberi eeg eredmény : bal oldali temporoparietalis interictalis izgalmi jelek (nem értem ez mit jelent) 2015 októbere óta teljesen rohammentes vagyok. Gyógyszerszintet nem néztek, legutóbbi eredmény csak a fent említett. Sajnos a kezelőorvosomtól messzire kerültem egy költözés miatt, ő 1 évre adott gyógyszerjavaslatot idén februárban mikor elköltöztem. Ezt a gyógyszeradagot mikor lehet csökkenteni? A reggeli adag bevétele után kínzó fejfájás gyötör hetek óta és kb egy hete csalánkiütések jelentek meg rajtam ami nagyon kellemetlen. Az itteni neurológián legkorábbi időpontot május 30-ra kaptam. Betegségem életem egy olyan szakaszában kezdődött ami nagyon megviselt, ahogy rendeződtek a dolgaim megszűntek a rohamaim. Ön szerint a panaszaim a gyógyszerek miatt lehetnek??

        Dr. Kerekes Éva válasza a epilepszia témában

        Tisztelt érdeklődő! Kezdem a legfontosabbal- a csalánkiütés, ha csak ezt a 2 gyógyszert szedi, mindenképpen indokolja, hogy lecseréljék vagy leállítsák azt a gyógyszert, ami okozza!Ezzel forduljon orvoshoz, pl. háziorvosához! A többiről sorjában. Az EEG leleten epilepsziára jellemző eltéréséket írtak le. Ez csak az Önt gondozó epileptológusnak fontos, többek közt ezért, hogy pontosabb prognózis állítson fel. A prognózis, azaz hogy lehet-e abbahagyni a gyógyszerek szedését, attól függ, hogy milyen epilepszia szindrómája van. A fejfájás lehet gyógszer mellékhatást, ezt a neuroógusűval beszélje meg. Érdemes olyan neurológust keresni, aki jártas az epilepsziában! (akinek van jártassági oklevele, vagy aki speciális epilepszia szakrendelésen rendel!) Az epilepszia nem a stressztől van, és bár a rohamokat a stressz kiválthatja, de a stresszmentes időszak nem jelenti azt,hogy a gyógyszer abbalehet hagyni... Remélem, sikerült epilepsziban jártas neurológust találnia!


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2017. április 26., 13:21; Megválaszolva: 2017. április 26., 22:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: