• Migrénaura

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 5-6 évvel ezelőtt tapasztaltam egy villodzó fényt a szemem előtt, ami lassan kitágult, majd a szemem sarka felé húzódott és vibrált, közben pedig egy területen kiesett a látásom. Akkor azt állapította meg az orvosom, hogy mivel tökéletes volt az MR felvétel, ez Aura migrén. Az esetek többségében azonban nincs fejfájásom. Az elmúlt években azonban egyre sűrűsödött a roham, van olyan, hogy hetente jön elő. Az elmúlt időszakban azonban észrevettem, hogy általában a menzesz alatt, vagy azt megelőzően alakul ki. A mai napon tartok a ciklusom második napját és ma is előjött. Ma azonban úgy, hogy jött a látászavar, majd fél óra elteltével elmúlt, majd 10 perc múlva még egy. Nagyon megijedtem, mert ilyen még nem történt. A kérdésem az lenne, hogy Ön szerint a menstruáció miatt lehet? Illetve ebből kilehet gyógyulni? A korábbi orvosom azt mondta, hogy általában egy idő után teljesen megszűnhet. Az utolsó kérdésem pedig az lenne, hogy olvastam, hogy stroke-ot is lehet ettől kapni. Tudom, hogy mindent írogatnak, de annyira megijedtem ettől, hogy egyfolytában emiatt szorongok. Köszönöm előre is a választ,

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a szem migrén témában

        Kedves Kérdező ! A jelenség ismertebb nevén szem migrén, mely alatt önmagában csak a leírthoz hasonló vibráló fény által okozott, múló jellegű látászavart értjük, fejfájás nem kíséri. A jelenség előfordulhat migrén auraként is,mikor a leírt látászavar vezeti be a tipusos,migrénes fejfájást. A szem migrént nagyon gyakran a stressz váltja ki. Mivel rosszabbodik a helyzet, jó lenne tudni, milyen ok lehet a háttérben, mely Önnél ezeket a tüneteket előidézi,és hozzá kéne látni a stressz kezeléshez. Minden jót kívánok. üdvözlettel. Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. április 21., 16:14; Megválaszolva: 2017. április 25., 09:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: