• Nyaki gerinc MR vizsgálat natívan Zoli

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm Dr. Nő Nyaki problémával küszködök január óta. Fejmozdításnál fájdalmas nyelésnél kellemetlen gombócérzést okoz.Éjszaka mikor egyik oldalamról a másikra fordulok úgy érzem mintha ki akarna törni a nyakam.Mindenféle vizsgálaton voltam az eredmények negatívok voltak.A neurológiáról elküldtek nyaki mr-re, de csak 3 hét múlva tudom vinni az eredményt mert akkorra kaptam újabb időpontot.Ezért leírnám az eredményemet amit én igazán nem tudtam értelmezni. Ebben szeretném az ön segítségét kérni.És egy véleményt hogy mi okozza a panaszomat,milyen terápia javasolt,és hogy várjak e 3 hetet vagy pedig keressek fel valamilyen szakorvosi rendelést vagy magánrendelést? lelet: Nyaki gerinc mr vizsgálat nativan. A nyaki lordosis kiegyenesedett. A T.I. csigolyatest szabálytalan alakú,középen alacsony,széli részén a szokásosnál magasabb,csigolyatest fejlődési rendellenesség valószínű(pillangó csigolyatest) A c.VII.és T.II.csigolyatest is magasabb a szokásosnál. A C.V. discusból bal oldalon a foramen felé mérs. nagyságú részlet domborodik melyet osteophyták kisérnek. Jobb oldalon nincs érdemi koros Csont oedema nem látható. Vélemény: Cervicothoracalis átmeneti csigolyatest fejlődési rendellenessége. Kiegyenesedett lordosis. Protrusio disci C.V. foraminalis 1.s.(osteophyta-discus komplexum). Min. spondylosis cervicalis. Annyit még szeretnék hozzáfűzni hogy szeptemberbe elestem biciklivel jobb vállam és fejem sérült.Órtopédián megvizsgáltak készült mr felvétel a bal válamról.Komolyabb sérülést nem mutatott csak zuzódást.17 évesen elestem korcsolyával államat csillapítás nélkül vertem be az aszfaltba 3 fogam összetőrt bal oldalon szétnyílt az állam és napokig úgy éreztem mintha az állam nem lenne a helyén.erről a sérülésről nem készült röntgen vagy mr. Volt két autóbalesetem is amit könnyebb sérülésekkel megúsztam. Köszönöm a türelmét, és a válaszát előre is! [email protected]

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a nyaki fájdalom témában

        Kedves Kérdező ! A nyaki gerinc MRI-n talált elváltozás a csontos csigolyák alaki fejlődési rendellenessége, mely a benne elhelyezkedő idegképleteket nem érinti. A C V. magasságában a porckorong csontos degenerációja látható, mely az ideggyököt nem éri el, nem tekinthető valódi porckorong sérvnek.Meglehet, hogy a tavaly szeptemberi baleset kapcsán sérülhetett ez a porckorong, a látott kép már a gyógyult állapotot mutatja. A leírt panaszai, ha jól értelmezem, csak részben vonatkoznak a nyaki gerincre. A nyeléskor észlelt gombócérzés miatt jó lenne egy gégészeti vizsgálat, negativitás esetén nyelőcső, pajzsmirigy probléma is kizárandó. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. április 19., 22:24; Megválaszolva: 2017. április 20., 11:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: