• zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! 2 napja tapasztalom a következő tüneteket: a jobb karom ( alkar)néha enyhén bezsibbad, pár percig tart utána elmúlik. Ezt tapasztalom a jobb oldalon az arcomon és a jobb lábamon is a lábszáron, néha a fejem teteje is olyan mintha zsibbadna vagy bizseregne. Ezek a bizsergések olyanok mintha vándorolnának, hol itt hol ott érzem őket, vagy egyszerre. Ezek enyhe de zavaró zsibbadások.Néha enyhe szédülés is jelentkezik. Más tünet nem igazán van, nincs fejfájás és egyéb tünet, inkább csak ideges vagyok a tünetek miatt. Az viszont tény hogy nagyon rosszul alszom már több hónapja mert rossz az ágyam és folyamatosan elfekszem a nyakamat vagy a gerincemet. Nem tudom ennek van e valami köze a tünetekhez?? Nem szedek semmiféle gyógyszert céklalevet iszom 5 hete napi 3 decit alma és sárgarépával együtt. Segítségét dlőre is köszönöm! V.Á.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező ! A hónapok óta tartó alvászavar, akár a nem megfelelő, kényelmetlen és egészségtelen fekhely, akár más ok miatt tartós kimerültséget, mozgásszervi és idegrendszeri tüneteket okoz.Ezen mielőbb változtatni kéne.Az időnként, változó testrészen jelentkező bizsergések az említetten túl stresszességre is utalnak. Jó lenne átgondolni, helyesen táplálkozik-e?Tavasz van, a vitaminkészletek is kimerültek.Az Ön által készített, amúgy egészséges ital mellé fogyasszon több friss zöldségfélét is, és sétáljon,mozogjon,esetleg tornázzon többet. A leírt panaszai mind azt jelzik, változtasson. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. április 18., 11:54; Megválaszolva: 2017. április 21., 06:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: