• Hipnagóg állapot?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Tegnap tettem fel önnek egy kérdést a hipnagóg hallucinációval kapcsolatban, amire választ is kaptam, de ahogy ön is írta nem fejtettem ki igazán. Amikor lefekszem már attól rettegek,hogy ezt fogom tapasztalni. Elkezdek gondolkodni valamin, vagy számolok magamban, mindig más, és mintha utána kikapcsolna az agyam tudatos része és már nem ezt a gondolatot követem. Pl hírtelen mintha már az egyik barátnőmnek mondanék valamit vagyis a tudatalattim vagy ő mondana valamit valakinek (de mindig más). Vagy hirtelen eszembe jut egy idegen szó amire eddig nem is gondoltam. Mintha a tudat alatti gondolatom életre kelne. utána egyből tudom hogy elkalandozott az agyam és felriadok. De utána is ez van, ahogy lecsukom a szemem és jön ez a hipnagóg állapot.Nem hallok hangokat, nem is látok, csak mintha a tudatalattim beszélne. Nagyon félek a komoly betegségektől. Ez talán skizofrénia jele? utána olvastam és egyre rosszabb mert csak beképzelem. Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a insomnia, hypnagog hallucináció témában

        Kedves Kérdező ! Azt gondolom, jó lenne megvizsgálni, mi az a gondolat, amitől ennyire retteg.Valóban csak a betegségtől való félelem nem hagyja nyugodni, vagy lehet valami egyéb lelki törés,ami napközben is bántó,és tovább zaklatja esténként is. Önmagában az, hogy elalvás előtt különböző gondolatok kavarognak a fejünkben,nem kóros. Ha ez a nyugodt elalvást megzavarja,az viszont már igen.Főleg, ha Ön ezeket a gondolatokat nem sajátjaként fogadja el, én idegennek érzi. Mindenesetre jó lenne felkeresni egy pszichiátert, aki részletesebb személyes vizsgálat a fenti kérdésekre biztos választ tud adni. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. április 12., 12:35; Megválaszolva: 2017. április 14., 07:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: