• Szemhéj remegés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő, több mint 3 hete naponta több alkalommal remeg a jobb szemhéjam, tükörben azt látom, hogy jobbra-balra mozog. Ez a jelenség nem tart tovább pár másodpercnél, de mivel ilyen régóta fennáll, nagyon aggaszt. Szemészeten voltam, a szemfenék vizsgálat nem mutatott semmi eltérést. Voltam neurológusnál, aki szerint neuraszténiám van, és pszichiázerhez kellene fordulnom sürgősen. Szerinte az MR vizsgálat felesleges, az agydaganatnak nem ilyen tünete(i) vannak. Szedem a magnéziumot, B-vitaminokat, kalciumot, és nincs javulás az állapotomban. Nagyon szorongok már ettől a helyzettől, félek, hogy szervi elváltozás állhat a háttérben. Ha szükséges, magán úton elmegyek MR-vizsgálatra, mi az Ön véleménye? Előre is köszönöm! ZSófi

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a tic témában

        Kedves Kérdező ! A szemhéj rángását orvosi nyelven tic-nek nevezzük.Stresszes állapotban észleljük elsősorban. Szinte kivételesen fordul elő a jelenség mögött szervi idegrendszeri eltérés.A neurológus is nyilván azt akarta jelezni, hogy elsősorban a kiváltó feszültséget, pszichés problémákat kellene kezelni.Az orvos véleményét nem fogadta el, és még jobban szorong.Ez nyilván a helyzetét tovább rontja.Próbálja megfogadni a neurológus tanácsát,és az én véleményemmel összhangban egyelőre ne tervezzen MRI vizsgálatot, inkább hangolja pozitívabb irányba az életét.Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. április 06., 12:30; Megválaszolva: 2017. április 07., 06:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: