• Epilepszia tanács

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot Doktornő ! 2 éves korom óta kezelnek epilepsziával azóta állandóan szedek gyógyszert most 20 éves vagyok. Soha nem voltam 1 évnél tovább tünetmentes gyogyszer mellett. Ami fontos hogy alvás közben van rohamom és most előszőr fordult elő a kollégiumban ahol tanulok és nagyon rosszul érint lelkileg mindig rosszul érint ha idegen helyen van rohamom. ( ezek mindig nagy rohamok )Arra lennék kiváncsi hogy tudna valami tanàcsot adni abban hogy könnyebben kezeljem ezt a dolgot vagy esetleg maga szerint javasolt az én esetemben a műtét?

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a epilepszia témában

        Kedves Kérdező! Sajnos, a betegségét részletesen nem ismerem, így nem tudom eldönteni,alkalmas lenne e a műtéti kezelésre.Ehhez ismerni kéne, milyen típusú epilepsziája van, mi váltotta ki,milyen terápiák történtek eddig? A jelenlegi gyógyszer kombináció ezek szerint nem száz százalékos.Vajon az Ön kezelőorvosa már kimerített minden más kombinációs lehetőséget? Én a helyében még kipróbálnék valamit az újabb típusú gyógyszerek közül.Ilyen például a topiramát is. Ami a kollégiumban alvást illeti, nem könnyű a helyzet.Ennek ellenére,őszintén el kellene mondani szobatársainak, milyen betegsége van, mik a teendők roham esetén.Úgy gondolom,a mai fiatalok megértők, toleránsok, segítőkészek.Irántuk való bizalmával nem fognak visszaélni,szerencsés esetben sokat segíthetnek, hogy jobban elfogadja Önmagát. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. április 02., 10:24; Megválaszolva: 2017. április 03., 07:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: