• 11 hetes csecsemo verzes utani allapot agyi mr

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nő! Szeretném segítségét kérni. Kisbabámnak 10 hetesen agyi mr-t kértek egy sima koponya uh aalapjan, mert elvaltozást láttak, de nem tudták beazonosítani, h szülés közbe alakulhatott ki vagy esetleg ciszta. A lelet képét csatolom. Vérzés utáni állapot. A kérdéseim: - felszívodik ez valaha? -milyen vizsgalat lehet meg szukseges. -kontroll lessz-e? ~a picinek lehet e ebbol barmi gondja a kessobbiekben? Segitseget elore is koszonom

        Dr. Kerekes Éva válasza a veleszületett agyvérzés témában

        Tisztelt Érdeklődő! A képet nem találtam, de ez nem számt, mivel nem leletezünk MR képeket, ez a radiologus kompetenciája. A lelet birtokában sem tudnék válaszolni a kérdésekre, mert ehhez a csecsemőt meg kell vizsgálni. A gyermek jelenlegi neurologiai státusza és az MR lelet együtt kellene ahhoz, hogy valamilyen prognozist lehessen mondani. A vérzések felszivodnak, de a károsodás mértéke, amit okoznak, igen eltérő lehet. Sokszor a gyermek teljesen egészségesen fejlődik, de van, amikor nem. Hogy kellenek-e más vizsgálatok, ezt a baba gyermekneurologusa fogja megitélni, általában egy veleszületett vérzésnél nincs értelme más vizsgáltoknak vagy Mr ismétlésének. KOntrollra biztosan járni kell,minden ilyen gyereket gondozunk. Gyogyulást kivánok!


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2017. március 31., 06:47; Megválaszolva: 2017. április 02., 00:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: