• fogszorítás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Tavaly novemberben orrnyálkahártyán keresztül kipróbáltam a kristály nevezetű szert, melynek a metamfetamin nevű drog egyik formája. Bevétel után állkapocsmozgatás (rágás, fogcsikorgatás, fogszorítás) erős ingere jelentkezett, amely pár óra elteltével csillapodott viszont a mai napig mind éjszaka, mind nappal, egy enyhébb lefolyásban monoton érzem. Idegennyelvű honlapokról olvastam, hogy a B5 vitamin a magnézium és a kálcium segít a tünetek enyhítésében, viszont ennek ellenére is érzem az ingert. Az éjszaka nem probléma, a harapásemelő segít. A panaszoktól nem szokott fájni a fejem és nincs izomlázam a rágóizmomban. Elképzelhető, hogy ezt csak a stressz okozza vagy, két használat után okozhatott valamiféle komoly elváltozást az agyban? Mit tanácsolna? Köszönöm szépen a segítséget!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a droghatás témában

        Kedves Kérdező ! A drogok mellékhatásairól bőven lehet tájékozódni az interneten.Csodálom a fiatalokat, akik ellenére vállalkoznak a "kipróbálásra".A "nagy kaland" átélésének lehetősége erősebb motiváció, mint a félelem a következményektől ? Az egyszeri kipróbálás súlyos agykárosodást nem okoz, hacsak nem életveszélyes dózissal kezd.Az Ön esetében viszonylag szerencsésen lezajlott a dolog. A fogcsikorgatás leggyakoribb oka a stresszesség. Azt tanácsolom, soha többet ne éljen a kábítószerrel, bármilyen nagy legyen a csábítás. Ha egyszer s mindenkorra levonja a tanulságot, bizonyára a panasz is meg fog szűnni. Minden jót kívánok. Üdvözlettel :Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. március 27., 12:38; Megválaszolva: 2017. március 29., 11:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: