• bessüpedt homlok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        15 hónapos baba leset a székről homlokát fél arcát beütötte szemhéja belilult meg a homloka. sokára ment le a duzzanat,röngent nemcsináltak,voltunk szemészeten nemtaláltak semmi eltérést. De a homloka és rögtön a szem fölött 1-2 mm bessüpedt és olyan mintha szeme is beljebb lenne. elvittük egy magán szemészhez is ő is látta hogy szükebben néz azzal a szemével,szerinte ilyen volt,de ez nem igaz. 4 hónap volt mire valaki megröngenezte,törést nemláttak,egyértelmű asszimetria nincs. röngen 1-2 miniméteres benyomodást nem veszi észre? eltelt 6 hónap a balesetután ,az lenne a kérdés hogyha tényleg kiderülne hogy a csont beljebb van és emiatt néz szüken ennyi idő elteltével meglehet még müteni vagy már nem.

        Dr. Kerekes Éva válasza a koponyasérülés témában

        Tisztelt Szülő! A csont nincs beljebb, ezt a Röntgen is kizártra, és több orvosi vizsgálat is alátámasztotta. A Röntgen vizsgálatot nem merő tisztességtelenségből nem végezték el, hanem mert egy 15 hónaposon végzett Röntgen vizsgálat igen nagy sugárterheléssel jár, és az orvosnak elsősorban a gyermek érdekeit kell képviselni, azaz nem ártani neki sem sugárral, sem indokolatlan vizsgálattal járó gyötrelemmel, akár mennyire szeretné is a szülő megnyugtatni önmagát. A szülői aggodalom teljesen érthető, az már kevésbé, hogy egyetlen egy orvosnak sem hisznek. 6 hónappal a baleset után nincs már olyan gond, amit kezelni kellene, és biztosan nemsérült az agy. Egy 16 hónapos koponyacsontja képlékeny, ahogy behorpad, úgy ki fog egyenlítődni. Akár veleszületettek ezek az eltérések, ahogy a szemész gondolja, akár a baleset következtében alakultak, nincs velük teendő, nem kell műteni.


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2017. március 15., 12:25; Megválaszolva: 2017. március 16., 20:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: