• 8 hónapja tartó egyensúlyprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr / nő! A következő problémával küszködök immáron 8 hónapja: a problémám 2016 Júniusában kezdődött egy nehezen meghatározható egyensúly problémával. Járáskor bizonytalanságérzet jelentkezik, olyan, mint ha emelkedne és süllyedne a talaj a talpam alatt. Reggel felkelés utána kevésbé érzékelem egy darabig, majd a nap előrehaladtával, legfőképp délután/este rosszabb. Üléskor és fekvéskor nem tapasztalom ezt a bizonytalanságérzést egyáltalán, viszont a fejemben általában érzek egy enyhe tompaság érzést. Elmentem háziorvoshoz, aki betahistin szedését javasolta, ami nem használt egyáltalán. Ezek után beutalt neurológiára, szemészetre, kardiológiára és vérvételre. A neurológus szakorvos elküldött fülészetre, nyaki gerinc röntgenre és koponya MR vizsgálatra. Az elvégzett vizsgálatok mindegyike negatív lett, kivétel a nyaki gerinc röntgent, ahol kiegyenesedett nyaki lordosis-t valamint a kardiológián elvégzett összes vizsgálat után egy kicsit emelkedett (130/90) vérnyomást állapítottak meg, amelyre napi 1x1/2 vérnyomáscsökkentő tablettát írtak fel. Hozzáteszem mozgásszegény életmódot folytatok és számítógépes ülőmunkát végzek 9 éve. Kb 30 kiló súlyfelesleggel is rendelkezem. Sajnos az említett probléma a mai napig fennáll és eléggé zavaró. Abban kérném szíves segítségét, hogy Ön mire gondolna a leírtak alapján? Köszönöm segítségét!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a bizonytalanság-érzet témában

        Kedves Kérdező ! Bár a biztos diagnózishoz feltétlenül hiányzik a fizikális vizsgálat, leírása alapján nagy valószínűséggel gyanítom, hogy az életmódja, súlyfeleslege, és a háttérben meglévő stresszessége együttesen okozza a leírt bizonytalanságérzést.Ha van a háttérben pszichés ok, azt fel kéne számolni,és fokozatosan felvenni a küzdelmet a mozgáshiány és túlsúly okozta tünetekkel, amik később cukorbetegséget, korai érelmeszesedést, ízületi panaszokat okozhatnak,sőt, a várható élettartamot is megrövidíthetik. Még nem késő, most változtasson. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. február 16., 17:31; Megválaszolva: 2017. február 19., 16:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: