• koponya MR vizsgálat eredményét szeretném megtudni

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr ! 2013.december hónapban alzheimer és parkinson kórral vettek rokkantellátásba. A múlt év második felétől a homlokomban egyre gyakrabban tompa fájdalmat érzek, a fejem hátsó részében éles nyillalásokat tapasztalok. Ez évben az ellátás elbírálása miatt felülvizsgálat szükséges. Ezért a kezelő orvosom koponya MR vizsgálatra küldött. A csatolt vizsgálat leírását szíveskedjék számomra érthető módon értésemre adni.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a koponya MR témában

        Kedves Kérdező ! Az Önnél diagnosztizált betegségek nem feltétlenül okoznak az agyban MRI-vel kimutatható eltéréseket.A leírt lelet kisebb mértékű érelzáródások, keringészavar okozta gócokat mutat, melyek,- mint a radiológus írta-,az Ön életkorában előfordulhatnak anélkül, hogy klinikai tüneteket okoznának.Betegségeit elsősorban fizikális és tesztvizsgálatokkal lehet igazolni, amit a neurológusnak kell elvégezni,és a szükséges gyógyszerekkel ellátni. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. február 15., 15:21; Megválaszolva: 2017. február 19., 16:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: