• Éjszaka arra keltem hogy nem érzem a bal lábam.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot. A kérdésem az lenne hogya hajnalra arra keltem hogy nem érzem a lábam. Nem tudtam a bal lábamat meg mozdítani sem annyira megijedtem hogy kiugrottam az ágyból es alig tudtam kimenni a konyhaba. Ott aztan mar jott a pánikroham ugyhogy be kellett vennem két szem valerianat. Azóta is furcsa bizsergő érzés van a labambam. Nagyon megijedtem és szeretném a tanácsát ki kerni. Sose fordult elo ilyen meg csak a koromban ha elalszom. Koszonom a válaszát elore is.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező ! Mély éjszakai alvás közben előfordul, hogy a végtagokat ellátó erek és idegek tartósan nyomás alá kerülnek, romlik az izmok tápanyag ellátása.Az érzőidegek különösen érzékenyek erre, ezért jön létre sok esetben csak percek alatt szűnő zsibbadás. Szerencsére, nyom nélkül szűnik,emiatt semmilyen tartós károsodás nem alakul ki.Még gyakoribb a jelenség, ha előző este alkohol fogyasztás is történt.Kifáradás mellett még egyéb anyagcserezavar jöhet szóba.Labor vizsgálat nem ártana, hogy megnyugodjon. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. február 13., 11:15; Megválaszolva: 2017. február 19., 16:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: