• lábzsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Pár hónapja férjem bal lábam zsibbad, mely általában mozgára jön elő. A háziorvos javaslatára elment gerinc MR-re. Az MR eredménye az alábbi:A csigolyák zárolemezei hullámosak, több mint 3 csigolya területén schmorl hermia látszik. A csigolyák peremein osteophyták láthatóak. A lumbalis discusok jelmenete L3-S1 T2-STIR mérésen csökkent. Az L5-S1 egymás felé tekintő zárólemezei területén vonalas T1 csökkent-T2 fokozott jelmenet látszik (Modic I). Az L3-4, L4-5 segmentum területén körkörös kiboltosulás látszik, gyöki érintettség nélkül. Az L5-S1 segmentumban széles alapú centralis kiboltosulás látszik, a kétoldali kilépő L5 gyököt eléri. A kisizületekben facet athrosis különíthető el. Mit jelent ez az eredmény? Ez okozhatja a lábzsibbadást? Van erre gyógyszeres megoldás, illetőleg más lehetőségek (pl.: gyógymasszás, gyógytorna, fizikoterápia)? A foglalkozása mezőgazdasági gépkezelő (traktorozás)összefüggésben lehet ezzel a diagnózissal? Köszönettel

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a porckorongsérv témában

        Kedves Kérdező ! Az MRI leleten férjének életkorához képest jelentős ízületi és porckorong kopásra utaló eltérések láthatók, melyek valóban összefüggésbe hozhatók a foglalkozásával.Ebben az esetben egyelőre a provokáló faktorok kerülése, és a fizikoterápia jön szóba.A zsibbadásos panaszokat ezek gyógyszer nélkül is enyhíteni fogják. Minden jót kívánok.Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. február 09., 14:24; Megválaszolva: 2017. február 10., 06:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: