• Agyvérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Köszönöm a gyors válaszát, de valószínűl akkor nem egyértelműen fogalmaztam, volt egy kis mértékű vérzés. Már első körben a CT kimutatta. A kontroll angiográfiás vizsgálat azért készűlt 3 hónap múlva, hogy április 23-án nem e vér miatt nem látszott az aneurizma. Ennek függvényében kérném a válaszát. Tisztelettel: Czinkéné Ősz Erika Anamnézis: Mai napin (2015. 04.23) reggeli órákban edzőteremben hirtelen tarkótáji fejfájás kezdődött, hányingere volt, hányt. Kisvárdán SBO-ra szállították, ahol sűrgősségi CT vizsgálaton SAV ábrázolódott, CTA vizsgálat készűlt, amelyen radiológu jobb oldali a. carotis interna c4 szakaszának mérsékelt tágulatár írta le. Ezen kívűl egyéb artériákon aneurysma nem ábrázolódott. Jelenleg további ellátás céljából vesszük fel osztályunkra.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a SAV témában

        Kedves Erika ! Köszönöm a kiigazítást.Valóban, a tünetei és CT kép alapján Önnél SAV igazolódott.Ezt a tipusú vérzést valóban döntő többségében agyi aneuryzma okozza, de gyakori eset, hogy a vérzés forrását nem sikerül igazolni.Ezt részben az magyarázza,hogy SAV többféle egyéb okból is keletkezhet.Lehet magas vérnyomás, véralvadási rendellenességek,májbetegségek szövődménye,de hormonális gyógyszer mellékhatás is,pl. fogamzásgátlók,stb. Az esetek egy részében viszont, -ahogy Önnél is,-a háttérben semmilyen okot nem lehet bizonyítani. Változatlanul azt tanácsolom, ne mérgezze napjait továbbra is indokolatlan félelmeivel.Ha Önt ez megnyugtatja,kérje háziorvosát,hogy utalja be Önt ismét neurológiai szakvizsgálatra.A szakorvosi dönthet afelől,kér e még kiegészítésként, pl. MRA vizsgálatot is. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. február 06., 20:01; Megválaszolva: 2017. február 08., 19:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: