• Arczsibbadás, fejfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Kb. két hónapja vettem észre, hogy nagyon feledékeny lettem. Egyre többször van, hogy szinte azonnal elfelejtem a dolgokat, ez főleg a munkámban zavar nagyon.Időnként zsibbad az arcom és fáj a homlokom, sokszor egy pontban a jobb szemem fölött. Hosszabb ideje nagyon rosszul is alszok, sokszor felébredek éjszaka. Továbbá szintén néhány hónapja van nagyon gyakran olyan kellemetlen érzésem, hogy szinte minden hirtelen zaj, zene, hirtelen ingerek nagyon zavarnak,olyasmi érzésem van, hogy nagyon "nyom" a fejem, de ugyanezt érzem mnden fizikai megerőltetésnél is. Továbbá hirtelen nagyon megijedek a váratlan ingerektől.Annyire megijedek, hogy szinte rosszul vagyok arra a pár percre, émelygek,"nyom" a fejem. Állandóan csak nyugalomban és csendben lennék,az eddigi normál életvitelemet teljesen felborította. Egyébként nagyon gyakran fáj a fejem, bár gyógyszerre egy-két nap alatt elmúlik. Áprilisban volt natív koponya mr vizsgálatom, amely szerint: "Mindkét oldalon, az oldalkamrák körül, a fehérállományban, egy-egy apró, T2, valamint T2 FlAIR szekvencián egyaránt jelintenzív góc látható, a látott elváltozások kis fehérállományi károsodásra utalnak". Egyebekben más elváltozást nem írtak. A vélemény: "Chronicus ischaemia discret jele" A gyakori fejfájásaim miatt volt a vizsgálat, a neurológus szerint nem igényel kezelést. Mint írtam, ez áprilisban volt, és akkor a fenti panaszaim nem voltak, csak a gyakori fejfájás. Kérdésem az lenne Tisztelt Doktornő, hogy az mr-leletben írtakban lehet-e köze a mostani panaszaimhoz, illetve miért lehetnek a fenti panaszaim? Szeretném, ha újra normális életet élhetnék. Válaszát nagyon köszönöm.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a szédülés, fejfájás témában

        Kedves Kérdező ! Mint írja, tavaly áprilisban koponya MRI vizsgálata volt.Feltételezem, hogy a kóros tünetek már akkor is fennálltak,ezért vált szükségessé a kivizsgálása. Az MRI vizsgálatsorán leírt apró elváltozásoknak valóban nincs szerepe a mai panaszaiban. A feledékenység, alvászavar, fejfájás, félelemérzések rossz idegállapotra utalnak.Az okok tisztázása csak részben orvosi feladat.Leginkább Ön érzi, mi az, ami ilyen hosszú ideje fenntartja ezt a rossz közérzetet.Család, munkahelyi kapcsolatok megromlása, stresszek a mindennapi életben, kudarcok, veszteségek, csalódások,számtalan életvezetési probléma okozhatja, hogy nem tudja a csendes, nyugodt,Ön által normálisnak nevezett életet élni.Azt javasolom, gondolja át ezeket a dolgokat is, és ha szükséges, változtasson. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. január 29., 18:34; Megválaszolva: 2017. január 31., 06:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: