• Schüssler sók

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        13 éves kisfiam nemrég epilepsziás lett. A gyógyszerét beállították, szedése óta panaszunk nincs,roham nem volt. Kérdésem, hogy a Depakine Chrono szedése melett használhatunk-e schüssler sókat. Többfélét is használnánk egyszerre. Bőrproblémára is, és az epilepsziára is. Válaszát köszönöm!

        Dr. Kerekes Éva válasza a Epilepszia témában

        Tisztelt Érdeklődő! Nem , mivel nem biztos, hogy élettanilag hatástalan készítményekről van szó, ezért nem javasolt az együttes adása a Depakinnel, mivel befolyásolhatja a gyógyszer hatékonyságát. Az epilepszia komoly, az egész életre kiható betegség, közel 1O%-ak gyakoribb halálozással, mint az egészséges populációnál, ezért nem szabad hozzá nem értő emberekre bízni a kezelését. Képzett, bizonyítékokon alapozott tudással rendelkező, epilepsziában jártas neurológusra kell rábízni a gyermek kezelését, ha azt szeretnék, hogy normális emberi életet éljen. És ne higgyék, hogy az epilepsziát homeopátiás készítményekkel kezelni lehet, és azt sem, hogy az orvosnak érdekében áll felírni a gyereknek a Depakinet- ezt a gyógyszert évtizedek óta nem promotlják, mivel nem kell- ugyanis rohammentessé teszi a gyermekeket, ennyi elég. Gyógyulást kívánok a gyermeknek


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2017. január 28., 19:33; Megválaszolva: 2017. január 29., 23:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: