• Fagyálló mérgezés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő, Az édesanyámat hétfőn reggel szállították be a kaposvári kórházba. A vizsgálatok alapján azt állapították meg, hogy fagyállót ihatott. A veséi leálltak, minden nap dialízisen van, viszont ez megterheli a szívet. A legnagyobb gond, hogy oxigénhiányos lett az agya. Nézelődik,magától lélegzik a végtagjait mozgatja, ha szólok hozzá rám néz, bólogat a fejével vagy éppen rázza (nem tudom, hogy érti e, amit mondok vagy kérdezek tőle). Ugye elhalt az agykéreg egy része a méreg miatt. A tekintete üveges, a szembogarai alig látszódnak. A doktornő azt mondta, hogy ebből az állapotból nagyon kicsi az esély arra, hogy jobban legyen. Valóban így lenne? Bár tudom, hogy ez sok mindentől függ. Nem tudom, hogy tud-e majd járni, vagy egyáltalán hazahozhatom-e majd idővel... Nem hiszem el, hogy valamennyire nem lehet ezen az állapoton javítani.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a toxikus agykárosodás témában

        Kedves Kérdező ! Megértem aggodalmát, bizonyára biztató véleményt szeretne hallani.Sajnos,a leírtak alapján biztos prognózist nem lehet adni,még az ismert vizsgálati eredmények birtokában sem, hát még anélkül.Nagyon helyesen gondolja, hogy a gyógyulás sok mindentől függ,de legfőképpen idő kell.Türelem és gondos ápolás csodákat tehet. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. január 28., 16:08; Megválaszolva: 2017. január 29., 07:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Férjem, 67 éves, hirtelen elesett lett, beszéd és emlékezet zavarokkal vittük a Honvéd Kórházba. A vizsgálatok alapján a gyanú a Creutzfeldt-Jakob betegség. Milyen segítséget tudnának adni, és milyen...
        Üdvözlöm! Kati vagyok. Pár napja szó szerint fáj a bőrőm még attól is ha a ruha hozzá ér. Ez leginkább a hátamon jellemző. A testem minden területén érzékeny érintésre is de nyomásra nem kifejezetten fáj. Volt már ilyen érzésem...
        Jó napot kívánok! A felöl szeretnék érdeklődni , hogy a lamolep nevű gyógyszert Ön szerint hány éven belül lehetne elhagyni ? Kórelőzményem 2014-ben volt egy rosszul létem majd az MRI vizsgálat nem igazolta az elváltozást de még is...