• Ideggyulladás vagy más izületi gyulladás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő ! Elnézést kérek de szeretném tudni hogy mi okozhatja ezt a betegséget ? A napokban voltam lázas beteg, és szerda óta a jobb oldali csípő tájékon a has felé folyamatosan visszatérő éles nyilaló görcsbe átmenő fájdalom van . De érdekes módon a bokám felett a bőrőm ég mintha savas valami marná ugyanezt érzem az egész combomon térdtől felfelé , a térdem meg időnként zsibbadászserűséget érzek. Se ülni ,se feküdni nem igen tudok mivel ezek a testhelyzetek jobban kiváltják eme fájdalom érzetet. nEm tudom a fájdalmat enyhíteni kérem gyors válaszát.2001-ben gerinc műtétem volt.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a fájdalom témában

        Kedves Kérdező ! Sajnos, az Ön által leírtak kevés támpontot adnak annak megítéléséhez, mi történhetett.Talán a 2001-ben történt gerincműtét utalhat arra, hogy ismét az ágyéki gerincnél lehet a baj,leggyakoribb a porckorongsérv, mely nyomja a kilépő idegeket, onnan sugárzik ki a fájdalom az alsó végtagba.Erre utal a kellemetlen érzészavar,az égés és zsibbadás is.(Bár, a jobb oldali hasfájás esetén a vakbélgyulladást mindenképpen ki kell zárni.)A fájdalom enyhítését bízza a háziorvosára,aki bizonyára ellátja gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, izomlazító hatású gyógyszerekkel.Ha a tünetek pár nap alatt nem enyhülnek,vagy ha vizelési nehézségek is fellépnének,sürgős, azonnali szakorvosi vizsgálat szükséges, még műtét sem zárható ki. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. január 28., 15:02; Megválaszolva: 2017. január 29., 07:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: