• Zsibbadás szédülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Néhány hete nem érzem túl jól magam! A reggeli órákban lezsibbad a bal kezem (kis-gyűrűsujj) és lábam ( térdtől lefelé) valamint ehhez társul szédülés is. Ez kb 1-2 óráig tart majd elmúltával fejfájás jelentkezik, amit gyógyszer hatására elmúlik! Voltam belgyógyászati kivizsgáláson , mert ehhez még magas vérnyomás is volt , ahol szerencsére mindent rendben találtak! ( vérkép, pajzsmirigy, vizelet, uh, rtg) Itt irzak fel gyógyszert. (Lokren) Egy hete szedek magnézium és calciumot valamint Valeriana nightot mert aludni sem tudok túl jól. Már kétségbe vagyok esve, hogy mi lehet a bajom és hova menjek tovább, hogy ezek a tünetek megszűnjenek, mert igy a napjaim keservesen telnek! Válaszát előre is köszönöm! Éva 31 éves

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező ! A bal oldali zsibbadás, szédülés, fejfájás, mind neurológiai tünetek. Számtalan okból keletkezhetnek, a legbanálisabbtól kezdve a legsúlyosabbakig.Nem kell kétségbe esni, mert az csak árthat. Annak kiderítéséhez,hogy konkrétan önnél mi az oka a rossz közérzetnek,mindenképpen személyes betegvizsgálat szükséges.Kérjen beutalót háziorvosától az illetékes neurológiai szakrendelésre, mert ez a vizsgálat beutaló köteles.(Hogy miért, arról fogalmam nincs, de mégis így van.) Lehet, hogy a fizikális vizsgálat során kóros eltérés derül ki,aminek alapján pontos diagnózis születhet,de az is, hogy bizonyos műszeres vizsgálatokra lesz szükség,ami az okot felderíti.Addig pedig türelem és pozitív hozáállás sokat segíthet. Minden jót kívánok. Üdvözlettel. dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. január 23., 21:42; Megválaszolva: 2017. január 25., 12:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: