• Fejfájás arc rangas állkapocs kattogás fülzúgás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jónapot! 28 éves nő vagyok,van egy 5 éves kislányom. A panaszom,hogy nagyon gyakran faj a fejem,kiderült,magas a vérnyomásom. December óta szedek perineva nevű 4mg os vérnyomáscsökkentő gyógyszert.es abba hagytam a fogamzásgátló gátló szedését is. A fejfájás ritkább lett.viszont Nyilalo érzést érzek hirtelen a bal oldalon a fejemben, rövid ideig tart de akar többször is egy nap.eleb erős fájdalom. Ma alvás közben a párom azt látta bal oldalon Az arcom rágott .eleg ilyeszto.voltam neurológian es megyek mR vizsgálatra de csak júniusra kaptam időpontot :/ fülzúgás om is van ami általában pár másodpercig tart .emellett meg egy olyan panaszom is van,hogy körülbelül 8-9 hónapja az álkapcsom is kattog,minden nap eveskor,van hogy ki sem tudom rendesen nyitni a szám . Mire utalnak ezek ? Köszönöm előre is .Hédi

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a fogcsikorgatás témában

        Kedves Kérdező ! A fejfájás úgy látszik megoldódott, oka a magas vérnyomás a gyógyszer hatására rendeződött.Alvás közben a rágóizmok mozgását, amit rendszerint csikorgó hang is kísér, általában a partner veszi észre legelőször.Ezt legtöbbször stressz miatt, a rágóizomzat görcsös állapota okozza , mely éjszaka is fennáll. Lehetséges, hogy bizonyos típusú állkapocs hajlamosít erre a fogcsikorgatásnak nevezett állapotra.Ez aztán az állkapocs ízület kopását, fájdalmát, nyakizom feszülést, fülzúgást is okozhat. Első teendőként ki kellene deríteni, van e oka ennek a görcsösségnek, és meg kellene próbálni lefekvés előtt ellazítani magát. Az MRI vizsgálatot sürgetni, emiatt tovább izgulni nem érdemes, minden bizonnyal negatív lesz. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2016. március 06., 16:51; Megválaszolva: 2016. március 09., 06:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: