• Hasizom rángás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Kb két napja a felső hasizom a bal oldalon indokolatlanul és mindenféle előzmény nélkül TIC - szerűen ráng. Pont olyan, mint mikor az ember szeme "tikkel". Érdeklődöm ,hogy mi lehet a kiváltó ok? Edzeni kb egy hete nem edzettem, semmilyen más terhelés nem érte. Stressz sem jellemző az életemben. Előfordul, hogy csak fekszem, és sűrű mozgásba kezd a hasizom. MR vizsgálaton nyár elején voltam, fejfájás és fülzúgás miatt, de semmit nem találtak. ( a vizsgálatot neurológus kérte) Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a izomrángás témában

        Kedves Kérdező! Az Ön által leírt jelenség lehet múló állapot, de lehet az is, hogy valaminek a kezdete. Mint az MRI vizsgálat igazolta, a központi idegrendszere ép.Reméljük, hogy az idegrendszer alsóbb szakaszain sem lesz tartós a működészavar. Azt javasolom, hogy nagyobb terhelésnek egyelőre ne tegye ki magát, próbálja meg elterelni a figyelmét.Ha egyéb oka nincs rá, egyelőre ne stresszelje magát emiatt sem. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2015. január 11., 19:15; Megválaszolva: 2015. január 12., 06:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot kívánok! 2018. március 28-án műtöttek: SI - LIII rekalibráció, illetve volt két kiszakadt sérvem (SI-LV, LIII-LIV). A műtét után egy hétig rendben gyógyultam, azonban azóta is fáj a derekam és ez lesugároz mindkét lábamba. A...
        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Párom nevében, aggódva fordulok most Önhöz. Páromnak (29/F) egy-két éve feltűnt, hogy a bal kezén a középső ujja nem mozog: pl ha tenyérrel lefelé leteszi egy asztalra meg sem mozdul az az ujja, nem tudja...
        A problémàt előszőr akkor éreztem, amikor hàtrahajtottam a fejem a hajmosàshoz a fodràsznàl. Belehasított a bal karomba a fàjdalom. Azóta kisebb-nagyobb intenzitàssal fordult elő.De rendszeresen fàj a bal karom, néha éjszaka is. Pàr napja...
        Tisztelt Doktornő! Fülzúgás miatt orvoshoz fordulta, aki natív és kontrasztos CT vizsgálatot kért, mely az alábbi eredményt mutatja: "A kp. vonal megtartott. A külső és a belső liquorterek norm. tágasságúak. Az agyállományban kóros...