• Fejfájás vagy agyvérzés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Férjemnek már a 2.napja fáj a feje. tarkónál oldalt1ponton szúr. már a füle is fáj töle, ma estére a másik oldal is fáj, és a szemei is. ugy mondta, mintha belülröl szét akarna robbanni a feje. aggódom mert orvoshoz nem akar menni, pár évvel ezelött volt 2 agyvérzése, ami szerencséssen végzödött. mondhatom nem szedte a gyogyszereit, csak 1db ig. sápadtnak látom, mostanban nagy stresszen vagyunk nemegésszen túl. nem tudom hogy birhatnám rá, hogy orvoshoz menjen. 2 kisgyermek apukája, és 3.babánkat várjuk, nem szeretném öt elvesziteni. lehetséges megint agyvérzést fog kapni? minek a tünetei lehetnek ezek?mert szerintem ez nem 1 szokványos fejfájás! válaszát elöre is köszönöm! -k-

        WEBBeteg szakértő válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező!

        A fejfájás hátterében az agyvérzésen kívül egyéb okok is állhatnak, amennyiben egyéb tünete ( bénulás, kettőslátás,, beszédzavar) nincsen akkor a valódi agyvérzés nem jön szóba, azonban lehet lágyagyhártya alatti vérzése (subarachnoidealis vérzés). Ebben az esetben is azonban az esetek jó részében a fejfájás mellett egyéb tünetek, aluszékonyság, hányás stb. is jelen vannak. Tekintettel a kórelőzményre azonban a neurológiai vizsgálatot én is elengedhetetlennek tartom ebben az esetben. Hogy mivel tudná rávenni a férjét arra, hogy komolyan vegye s fejfájást, , tekintettel arra, hogy nem ismerem nem is igazán tudom. Talán, ha a lehetséges következményeket ( tartós ágyban fekvő állapot, állandó ápolási igény, stb) elmondja neki akkor esetleg jobb belátásra tér.

        Tisztelettel: Dr. Siró Péter neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-31 23:14:49; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 09:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: