• Fejfájás ... Neurológia vagy szemészet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 19 éves diáklány vagyok és van egy elég zavaró problémám. Kb.: 4-5 hónapja állandóan fáj a fejem, de csak úgy, hogy a jobb szemem mögött és olyan mintha onnan sugározná tovább a fejemre.A látásommal semmi gond nincsen,nyugtatott meg a szemész. Elmentem ideggyógyászhoz, aki Ct-re meg EEg-re küldött. A Ct negatív lett az Eeg eredményem pedig a következő: 12-13cps frekvenciájú 20-42 uV feszültségű alaptevékenység, melyet szem nyitás jól gátol, hyperventilláció hatástalan,fényinger nem gátol. MAP: egyenletes feszültségeloszlás Vél: alfa alaptevékenység, organikus laesiora epilepsziás működészavarra utaló jel nincs Jav: alvásmegvonás utáni EEg A kérdésem az lenne, hogy ha nem találtak semmit, akkor miért küldenek még el egy ilyen vizsgálatra, vagyis ezzel a vizsgálattal mit szeretnének kideríteni Ön szerint? Persze a fejfájásom nem szűnik azóta sem. Segítségét és válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fejfájás témában

        Tisztelet Kérdező!

        Az EEG olyan vizsgálat amely a fejfájásának hátterében feltételezett epilepsziás jellegű működészavart kizárni nem tudja, az alvásmegvonással az ilyen jellegű eltéréseket provokálni lehet, azaz a vizsgálat érzékenysége így fokozható. Amennyiben ez a vizsgálat is negativ, akkor az epilepsziás eredet jó eséllyel kizárható. Amennyiben a nyaki gerinc rtg, fül-orr-gégészeti vizsgálat sem talál eltérést, akkor nagy valószínűséggel primer (azaz organikus ok nélküli) fejfájása lehet, amennyiben a fájdalom naponta jelentkezik, akkor ideggyógyásza megelőző hatású gyógyszert fog javasolni. Ennek folyamatos használata mellett várható a fájdalommentesség elérése.

        Tisztelettel:  Dr. Siró Péter neurológus

         

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-24 16:51:38; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 14:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: