• Gerincsérv okozhat bal lábfejben bizsergést?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!Pár hete iszonyú fájdalmaim voltak a derekamban CTvizsgálaton gerincsérvet állapitottak meg nálam aIV és azV csigolyán melyek elérik eredésénél az idegszálat.Gyógyszerek mellett pihenést javasolt az orvos amit be is tartottam a fájdalmaim csökkentek a reggeli felkelés után alig éreztem.Pár napja furcsa bizsergést kezdtem érezni a bal lábfejemben aztán már térdig pár ora mulva elmult de néha azota is érzem nincs teljesen elzsibbadva de megijeszt.Mi lehet ez?Mit tegyek most?Ez az amikor ˝elfakad˝ a sérv? Vagy valami más oka van? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Katalin

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincsérv témában

        Tisztelt Katalin!

        A konzervativ therápia ( gyógyszerek+pihenés) hatására a fájdalom mérséklődik, a csigolyaközti izmok ellazulnak, azonban az elváltozás, a sérv nem szünik meg. Terhelés hatására a sérv hozzáérhet az ideggyökhöz, ami zsibbadást okozhat. Ha fájdalommentessé vált a sérv, akkor a grinctorna megtanulásától várható az, hogy a megerősödött, jobb tónusú hátizmok tartósan tehermentesítik a porckorongot, így a sérv rosszabbodása és az esetleges műtét elkerülhető. Amennyiben részletesebben érdeklődik, cikkeket olvashat a témáról a WEBBetegen.

        Tisztelettel:  Dr. Siró Péter neurológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2008-07-22 08:59:58; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 13:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: