• Vádli és alkar zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt szakértő. Wellness masszőr vagyok. Kb egy hete elkezdett zsibbadni a bal talpam és fokozatosan a zsibbadás felment a vádlimig.Pár nap után ehez a zsibbadáshoz társult a bal alkarom és ujjaim zsibbadása is. az érdekes, hogy ezek a tünetek főleg pihenéskor vagy a munkám végzése közben jelentkeznek,ahogy a masszőr asztal mellett állok. Igényes sport terheléskor pl. 9km futas, vagy fittnes edzés közben elmulnak és 4-5 orán át zsibbadás mentes vagyok. Anatomiai ismeretem nem elégséges, hogy ezeket a dolgokat összerakjam. Laikusként egy un.tunel zsibbadásos jelenségre kezdtem gondolni de amikor vadlimhoz az alkarom is elkezdett rosszalkodni ezt a feltevést elvetettem, hisz két egymástól messze álló végtagrol van szó... Tudni kell,hogy derékfájós vagyok(kimondottan az Si területen) mindezek előtt egy hónappal kb egyhétig nagyon fájt a derekam .de farba vagy comban semilyen fájdalom vagy zsibbadás vagy kellemetlen tünet nem volt. Csak bal vádli bal alkar és bal tenyér. Nem tudom van e összefüggés de az alvás nem megy, több hónapja naponta 3órakor rendszeresen ébredek.de nam a zsibbadás vagy fájdalomtol..csak ugy ,amit magam sem tudok.. Más panaszom nincs, jó erőben kondicioban vagyok. Válaszát Tisztelettel megköszönöm.

        Dr. Kalóczkai Andrea válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező! A tüneteit anatómiailag a nyaki regioban lehet "összehozni", igy kérje neurológus vizsgálatát, és nyaki gerinc MRI-vel lehet a pontos diagnózist megadni. Valószinűleg a nyaki regioban is van valami hasonló eltérése, mint a már ismert ágyéki gerinc eltérés.


        Dr. Kalóczkai Andrea
        Ideg- és lélekgyógyász

        Dr. Kalóczkai Andrea
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2013. április 07., 14:39; Megválaszolva: 2013. április 09., 17:10

        Tudjon meg többet: zsibbadás
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm! Édesanyámmal szeretnénk repülőre ülni hogy láthassa unokáját.10 éve strokja volt.Azóta is sokat fáj a feje és zúg a füle.De amúgy teljes életet él,otthon sokat dolgozik, autóval sokat utazunk,rendszeresen sétál,...
        Tisztelt Doktornő! Köszönöm a gyors válaszát, de valószínűl akkor nem egyértelműen fogalmaztam, volt egy kis mértékű vérzés. Már első körben a CT kimutatta. A kontroll angiográfiás vizsgálat azért készűlt 3 hónap múlva, hogy...
        Üdvözlöm! 2015 április 23-án subarachnoidealis vérsésem volt. Agyi katéteres és CT aneurizmát nem igazolt. Mivel a vérzésforrást nem találták meg, így 3 hónap múlva megismételték az angiográfiás vizsgálatot, mely ismét negatív lett....