• ülőidegzsába

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 10 évvel ezelőtt megállapitottak MR vizsgálattal egy LV-SI közti porckorongsérvet,dislocalja,de nem comprilája a gerincvelőt.Több,mint eg yhónapja kifejezetten erős bal comb-sarok fájdalmam van.A bal láb külső részén végig fáj,és zsibbad.Reumatológusnál voltam,röntgenre egyenlőre nem küldött le,de az ambuláns lapomon ez áll:Fokozott háti kyphosis,fok. lumb. lordosis.Oldalra kissé kötött L-S gerinc.Bal SI rész nyomásérzékeny.MKo. erősen kötörr L-S gerinc mozgások.FEszes pv. mindkétoldalon.Csipők szabadok,térdek crep.Lasegue mko jlezett.Renyhe AV.i inreflex.Paresis nincsen. 10 alkalmas iontoforézis kezelést kaptam,és Voltaren 500mg kúpot 2x1-et.A kúptól vérs lett a székletem,de elkezdett javulni a lábam,derekam.Ám egyik napról a másikra visszaestem,arra szintre ahogy elkezdődött a betegségem.Visszamentem.Megnézett a doktornő.Azt mondta,hogy aderekam jobban mozog,a kinzó fájdalom és zsibbadás sokáig meg lesz még.Akár több hónapig is eltarthat,ez az oda-vissza esés.Átváltott más gyógyszerre:Napi 2 Zaldiar,és Meloxicam 15 mg-osat kell szedjek,már 4 napja szedem,de nem javul.Felhivtam a doktornőt,azt mondta,hogy ez a gyógyszer lassabban hat 4 nap alatt nem fog. Biztos hogy nincsen komolyabb bajom?Igaz,hogy ez ilyen hosszú lehet?Félek,hogy daganatom van stb. Ez persze valószinű,hogy alaptalan.Nem küldtek el még röntgenre,mert azt mondja a doktornő,hogy a fájdalom ugyan nagy,elég jól járok,és mozgok,nem gondol komoly dologra.

        Dr. Kerekes Éva válasza a derékfájdalom, lábzsibbadás témában

        Tisztelt Érdeklődő! Igaza van az orvosának, a korábban is fennálló porckorongsérv által okozott idegszál becsípődés okozza a jelenlegi panaszait. A panaszok erre típusosak, daganatra nem. Egy-egy ilyen becsípődés valójában akár 2-3 hónapig is eltarthat. Műtéti indikáció jelenleg nem áll fenn. A röntgen egy ismert porckorongsérv esetében, ha a panaszok típusosak, nem indokolt. Jobbulást kívánok!

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Kerekes Éva
        Dr. Kerekes Éva főorvos, neurológus és gyermekneurológus
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2012. november 13., 23:21; Megválaszolva: 2012. november 15., 20:51

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr.Nő/Dr. Úr. A segitségét szeretnem kerni egy zarojelentessel kapcsolatban.A neurologiai osztalyos fekudtem 1 hetig rosszullettel vittek be.A zarojelentesemben ez all: " Acut nativ koponya CT a hàtso scala vekony rétegevel. Az agytörzsben a...
        Üdv!olyan kérdésem lenne,hogy találkozott-e már olyan pácienssel,aki hónapok óta szédeleg? én most ilyen vagyok.nem forgó jellegű,hanem imbolygó,valamikor balra húzó. neurológia,fül-orr-gégész,vérkép kilőve minden rendben...
        Kedves Dr.! 8 hónapos kisfiam 3-4 napja időnként, naponta 3-4 alkalommal, főleg este, vízszintes irányban jobbra-balra mozgatja a fejét, mint amikor az ember a nem szó kimondása közben teszi ezt. Más tünete nincs és van mikor ez a fejmozgást...
        Tisztelt WebBeteg! Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! A problémám kb. 1-2 éve jelentkezett. Mikor bort iszok (és nem sokat, max 1-2 pohár, kb.2-4 dcl) utána nem sokkal fájdalmasan kezd a jobb karom zsibbadni. Nem teljesen, hanem felül a vállam és...
        Tisztelt Doktor(nő)! Július 18-án már írtam Önnek, leírva az eddigi kálváriámat és kételyeimet, hogy SM beteg lehetek. Akkor a 2011-es koponya MRI kontrollját javasolták. Jártam azóta neurológusnál, aki elküldött natív koponya MRI-re, ez...
        tompa,néha zsibbadó érzés a fej bal felén, tarkotól lefele a nyakra illetve felfele a fejtetore.Mi lehet az oka? reggeltől estéig erősödő érzés, de fájdalomról nem beszélhetek.Vérnyomáscsökkentőt szedek.Doppler vizsgálat eredmény...
        Tisztelt Doktornő! Februárban jobb arc, kéz, és lábzsibbadással fordultam háziorvoshoz, azonnal beutalt idegsébészeti klinikára strok gyanuval, a CT nem mutatott ki semmi elváltozást, generizált szorongást állapitott meg pszihiáter de semmi...
        Tisztelt Doktor No /Doktor Ur! Kb. 1 honapja kivettek egy cisztat a jobb oldali arcuregembol, viszont a panaszok a mutet utan sem enyhultek. Igaz az arcfajdalom megszunt, de a folyamatos fejfajas illetve a a fejem jobb oldalanak nyomas szeru fajdalma...
        Üdvözlöm. Pár napja a kéztövemmel, valamint a tenyeremmel vannak problémáim, hamar elzsibbad, erőtlen, valamint a tenyér becsukásánál görcsös fájdalom(Göcsöket nem tapintottam).Csak a bal kezemen tapasztalom a tüneteket. Segítségét...
        Tisztelt Szakértő! Azért írok mert július 31-én gyógyszer át és beállításra kerültem. 31-én Vimpat 2x200 szedtem ,Levetiracetam 2x1000 július elejétől este 400 mg Vimpat volt). Az átállás folyamatosan 3 héten történik. Most vagyok...
        Kedves doktornő! 16 éve van migrénes fejfájásom, aminek jellege megváltozott. Ennek kapcsán végzett koponya mr vizsgálaton egy 7 mm-es a eurysmat találtak a bal oldali a.carotis interna intracranialis szakaszán közvetlen a carotis szifon felett....
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Gyermekem 6,5 éves. Kezelt Asztmatikus bronchitise és allergiája van. Gyakran rekedt, a fül-orr gégész szerint énekes csomója van a hangszálain. Most is épp rekedt fázisban van. Azt vettem észre, hogy beszéd közben...