• ülőidegzsába

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 10 évvel ezelőtt megállapitottak MR vizsgálattal egy LV-SI közti porckorongsérvet,dislocalja,de nem comprilája a gerincvelőt.Több,mint eg yhónapja kifejezetten erős bal comb-sarok fájdalmam van.A bal láb külső részén végig fáj,és zsibbad.Reumatológusnál voltam,röntgenre egyenlőre nem küldött le,de az ambuláns lapomon ez áll:Fokozott háti kyphosis,fok. lumb. lordosis.Oldalra kissé kötött L-S gerinc.Bal SI rész nyomásérzékeny.MKo. erősen kötörr L-S gerinc mozgások.FEszes pv. mindkétoldalon.Csipők szabadok,térdek crep.Lasegue mko jlezett.Renyhe AV.i inreflex.Paresis nincsen. 10 alkalmas iontoforézis kezelést kaptam,és Voltaren 500mg kúpot 2x1-et.A kúptól vérs lett a székletem,de elkezdett javulni a lábam,derekam.Ám egyik napról a másikra visszaestem,arra szintre ahogy elkezdődött a betegségem.Visszamentem.Megnézett a doktornő.Azt mondta,hogy aderekam jobban mozog,a kinzó fájdalom és zsibbadás sokáig meg lesz még.Akár több hónapig is eltarthat,ez az oda-vissza esés.Átváltott más gyógyszerre:Napi 2 Zaldiar,és Meloxicam 15 mg-osat kell szedjek,már 4 napja szedem,de nem javul.Felhivtam a doktornőt,azt mondta,hogy ez a gyógyszer lassabban hat 4 nap alatt nem fog. Biztos hogy nincsen komolyabb bajom?Igaz,hogy ez ilyen hosszú lehet?Félek,hogy daganatom van stb. Ez persze valószinű,hogy alaptalan.Nem küldtek el még röntgenre,mert azt mondja a doktornő,hogy a fájdalom ugyan nagy,elég jól járok,és mozgok,nem gondol komoly dologra.

        Dr. Kerekes Éva válasza a derékfájdalom, lábzsibbadás témában

        Tisztelt Érdeklődő! Igaza van az orvosának, a korábban is fennálló porckorongsérv által okozott idegszál becsípődés okozza a jelenlegi panaszait. A panaszok erre típusosak, daganatra nem. Egy-egy ilyen becsípődés valójában akár 2-3 hónapig is eltarthat. Műtéti indikáció jelenleg nem áll fenn. A röntgen egy ismert porckorongsérv esetében, ha a panaszok típusosak, nem indokolt. Jobbulást kívánok!

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2012. november 13., 23:21; Megválaszolva: 2012. november 15., 20:51

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő. Lenne egy számomra igen fontos kérdésem. Ritkán, de akkor elég sokáig fáj a fejem. Ez úgy néz ki hogy havonta 2-6 alkalommal szokott fájni a fejem de akkor még fájdalom csillapító hatására is csak sokára múlik el. Ehhez...
        Tisztelt Doktornő! A tüneteim egy magas lázzal járó vírusfertőzés után kezdődtek. (Gyerekkorom óta nem voltam lázas) A 3. nap már lázmentes volt, és ekkor éreztem, hogy zsibbad a kezem (könyöktől lefelé), és a lábam (térdtől lefelé)....
        Kedves Doktor Nő/ Doktor Úr! Olyan problémám van, hogy előfordul mikor fáj az ujjbegyem. Ilyenkor égető, meleg érzés van és érzékeny ha hozzányúlok valamihez. Leginkább a hüvely ujjam végén szokott előfordulni, de volt olyan hogy éjjel...
        Tisztelt Doktornő! Tüneteim jópár hete kezdődtek és elég változatosak. Megpróbálom sorban leírni: kb. két hónapja: Edzésen (harcművészet) hirtelen szúrást éreztem szívtájékon, megszédültem, leizzadtam, de az edzést...
        Tisztelt Doktornő! Fül(fej)zúgással mentem el fül-orr gégészetre, miután nem találták az okát beutaltak egy agyi CT-re, kisagy-hid szöglet tumort keresve. A CT lelet eredménye: A külső és belső liquorterek szabályos tágasságúak. A...
        Tisztelt Doktornő ! Nemrégen elhagytam az antidepresszáns /Olwexya/ gyógyszerem,ami komoly elvonási tüneteket okozott.Most a Depakine chrono gyógyszeremet szeretném elhagyni,mert eléggé aluszékony,tompa vagyok. /Az Olwexya elhagyása után javult...
        Tisztelt Dr nő! Kislányomnál 2 alkalommal fordult eddig elő olyan merev görcsös állapot mely mindig valami hatására történt pl leesett az ágyról, székről.Megijedt. Amikor ez a merevség kialakult olyankor a teste megfeszűlt szemei nyitva...
        Kedves Doktornő! A nemrég 2 éves kisfiam, ha izgatott, még mindig "motorozik" a kezével,csuklóból úgy mozgatja a kezét és az ujjait. 36.hétre született (2820 g-mal). 2-3 hónapot enyhén sárga volt és elég keveset volt az első jó fél évben...
        Tisztelt doktornő/úr! mennyire gyakori a partikon kór vagy huntigton 15-18 éves kor között? Valamint mi válthatja ki a remeges? ha nem epilepszia nem etelmergezes a panasz A szorongás tünetei között fent áll az állandó remegés?
        Tisztelt Doktornő! Olyan panasszal fordulok önhöz, hogy januárban volt egy agyrázkódásom, mellyel kórházban is voltam. Csináltak koponya röntgent ami semmilyen elváltozást nem mutatott, ott glicerines oldatot kaptam. Kb. 2 héttel ezelőtt...
        Tisztelt Doktornő!15 éves korom óta gondozott Epilepsziás beteg vagyok.A legutolsó MR eredményem kapcsán kérdezném hogy milyen műtéti lehetőségeim vannak?Mik az esélyeim?Mr:A bal oldali sulcus centralis mélyén a középvonaltól 16 mm-re...
        Tisztelt Főorvosnő! Aggódó anyukaként 8 éves kisfiam ügyében kérdezném Önt. 5 napja hajnalban a gyerekszobából jövő furcsa hangokra ébredtem, átmentem - Kisfiam félálomban volt, melegnek éreztem. Kérdeztem hogy van, azt mondta labda....
        Tisztelt doktornő/doktot úr! Röviden a panaszom: Forgó/csipőtájékon,combba sugározva vagy combból sugárzó nyilaló fájdalom.2 hete ülve alszom,mert máshogy nem tudok kikelni az ágyból annyira fáj.Menni csak csoszogva tudok,de még úgy sem...
        Tisztelt doktornő!!A segítségét szeretném kérni!Egyensúly zavarom van már hosszú ideje,talán már 2 éve,szédülök is és a látásom se olyan jó,néha fülzúgásom is van a fejem mostanában sűrűn fáj!! Voltam vérvételen semmit nem...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azt szeretném kérdezni,hogy egy négyszer operàlt lumbalis gerincnél / 7 év alatt/ implantatum mellett hogyan lehetne megnézni az esetleges idegsérülést. MRI nem mutat különösebb bajt, viszont nagyon sokat pont olyan...
        T. Doktornő! A következő problémával kapcsolatosan kérném segítségét: Két hete kb. vertigós szédülésem van, bal irányban, mondjuk ilyen BPPV-m már volt fél éve és s 2 hét alatt rendeződött. Ez most kiegészült. Elmúlt héten 4...
        Tisztelt Doktor/nő! Közel 9 hónapja szenvedek állandó szédüléses panaszokkal,néha olyan hirtelen rájön ,hogy azt hiszem hogy el fogok ájulni valamikor csak úgy előrefelé szédülök,olyan mintha hátulról lökdösnének a fejemet valmikor meg...
        Tisztelt Doktornő! Szeretném tudni ,mi lehet az oka ,hogy lassan már fél éve minden reggel ébredéskor a bal kezm ujjai megmerevednek ,mozgatásra nem szabályosan viselkednek. Nem fáj, pár perc múlva elmúlik mikor megtornáztatom az ujjaim. Nem...
        10 évesen állapították meg a CT és MR után hogy nagyfokú agytörzsi vezetési zavarom van. Kijelentették hogy sem a hallásommal,sem a szememmel sem semmivel nincs baj és nem is idegi eredetű a betegségem. Szeretném megtudni mitől lehet? Milyen...
        Tisztelt Doktornő! 2001-ben a bal oldalon a temporalis lebenyben 3 mm-es, a jobb oldalon az occipitalis lebenyben hiperintens góc volt látható. Most ugyanitt a CT szerint 10-12 mm-es foltos hypodensitasok láthatók. 3 hete folyamatos, szűnni nem...