• ülőidegzsába

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 10 évvel ezelőtt megállapitottak MR vizsgálattal egy LV-SI közti porckorongsérvet,dislocalja,de nem comprilája a gerincvelőt.Több,mint eg yhónapja kifejezetten erős bal comb-sarok fájdalmam van.A bal láb külső részén végig fáj,és zsibbad.Reumatológusnál voltam,röntgenre egyenlőre nem küldött le,de az ambuláns lapomon ez áll:Fokozott háti kyphosis,fok. lumb. lordosis.Oldalra kissé kötött L-S gerinc.Bal SI rész nyomásérzékeny.MKo. erősen kötörr L-S gerinc mozgások.FEszes pv. mindkétoldalon.Csipők szabadok,térdek crep.Lasegue mko jlezett.Renyhe AV.i inreflex.Paresis nincsen. 10 alkalmas iontoforézis kezelést kaptam,és Voltaren 500mg kúpot 2x1-et.A kúptól vérs lett a székletem,de elkezdett javulni a lábam,derekam.Ám egyik napról a másikra visszaestem,arra szintre ahogy elkezdődött a betegségem.Visszamentem.Megnézett a doktornő.Azt mondta,hogy aderekam jobban mozog,a kinzó fájdalom és zsibbadás sokáig meg lesz még.Akár több hónapig is eltarthat,ez az oda-vissza esés.Átváltott más gyógyszerre:Napi 2 Zaldiar,és Meloxicam 15 mg-osat kell szedjek,már 4 napja szedem,de nem javul.Felhivtam a doktornőt,azt mondta,hogy ez a gyógyszer lassabban hat 4 nap alatt nem fog. Biztos hogy nincsen komolyabb bajom?Igaz,hogy ez ilyen hosszú lehet?Félek,hogy daganatom van stb. Ez persze valószinű,hogy alaptalan.Nem küldtek el még röntgenre,mert azt mondja a doktornő,hogy a fájdalom ugyan nagy,elég jól járok,és mozgok,nem gondol komoly dologra.

        Dr. Kerekes Éva válasza a derékfájdalom, lábzsibbadás témában

        Tisztelt Érdeklődő! Igaza van az orvosának, a korábban is fennálló porckorongsérv által okozott idegszál becsípődés okozza a jelenlegi panaszait. A panaszok erre típusosak, daganatra nem. Egy-egy ilyen becsípődés valójában akár 2-3 hónapig is eltarthat. Műtéti indikáció jelenleg nem áll fenn. A röntgen egy ismert porckorongsérv esetében, ha a panaszok típusosak, nem indokolt. Jobbulást kívánok!

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2012. november 13., 23:21; Megválaszolva: 2012. november 15., 20:51

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Magas a ck ért 3990 izomfàjdalom tàrsul hpzzá a hàzi orvos nem igazán tudta hova is küldjön elküldöt rumatológushoz de ö sem tudott mit mondani hova fordulhatok már 2hete szenvedek
        Tisztelt doktornő !! Segítségét szeretném kérni mert történt velem egy érdekes dolog.Tegnap vásárlás közben azt éreztem ,hogy hirtelen elönt a forróság és nagyon elkezdtem izzadni majd utána gyengének éreztem magam .Este felé hirtelen a...
        Tisztelt Doktornő! Nagyjából 2 évvel ezelőtt egy nemzetközi Judo edzőtáborban vettem részt, amelyen a 3. nap környékén egy egyszerű nem megerőltető tevékenységben az egyik ujjam begörcsölt. Ekkor azonnal elkezdtem kalcium, magnéziumot...
        Tisztelt Doktornő!Az Mr lelet véleményéhez ez van írva:jobb oldalon az insula cortexe alatt fokális ödáma van.A kezelő orvos azt mondta,hogy kell még egy MR vizsgálat,ami később lesz még.Kérdésem az lenne,hogy milyen veszélyes ez és hogy nem...
        Tisztelt Doktornő!! Kérdésem a következő lenne:hogy mitől zsibbad a balkarom arcom szám nyelvem majd ezt követi egy beszédzavar és látászavar ??! Ezek a tünetek 2010-ben kezdődtek abban az évben is csak egyszer !! Majd 2 évenként és minden...
        jonapot doktorno azlene a kerdesem hogy kiserbetegseget alapitotak meg es sermijon gyogyszert szedek ra az lene akerdesem bilobelt szedheteke mert szedulok tole a sermijontol tiszteletel kovacs győrgy
        Tisztelt Doktor Nő. 2 hónapja jelentkezett az alábbi tünet: bal bordaívem alatt, és a lengő bordáimnál erőteljes, élesen szúró fájdalmat éreztem, mely egy rossz mozdulatnál, köhintésnél szinte elviselhetetlen szúró érzésként...
        JÓ napot György Ildikó vagyok,a kisagy kéreg sorvadásáról szeretnek kérdezni, hogy lehet e kezelni és mivel jár? Válaszát előre is köszönöm!
        Tisztelt dr ő. érdeklődnék mivel férjemnek 2007 ben és 2013 ban volt strokja , most anapokban többször bementünk a szombathelyi markusovszky kórházba. remegés miatt de azt mndták ct nem látnak semmit és a labor eredményei is jok voltak. Most...
        Tisztelt Zsuzsanna! 29 éves nő vagyok, van egy 2 hónapos kisbabám, akit szoptatok. A hajnali szoptatás után egy pohár málnát szerettem volna inni, amit szénsavas ásványvízzel kevertem be. Mivel nagyon szomjas voltam nagyot kortyoltam az...
        Tisztelt Doktornő! Idén jan. 12-én Le akartam ülni amikor erős fájdalom hasított a derekamba, utána ne is tudtam teljesen felegyenesedni. Elmentem háziorvoshoz szedjem a Mydetont Diclac-kal kenjem. Már aznap alig fájt a derekam, de két napra rá...
        Kedves Doktornő! Édesanyám min.havonta egyszer migrénes fejfájással küzd, minden esetben hajnali 2-kor kezdődik bal oldali erős fájdalommal, majd később hányással folytatódik. Most már ott tartunk, hogy csak a 2. cerucal,alg,nos-pa i.m....
        Kedves Doktornő! Tavaly októberben az öcsémnél(15 éves) súlyos tudatzavar bizarr téveszmék, hasmenés, émelygés, és 24 órából olykor 18 órát végigalszik. Ezek a tünetek egy hétig tartanak, majd két hét normális állapot( jóllét)...
        Pár hete jelentkeztek ezek a fájdalmak. Nem folyamatosak hanem időszakosan jelentkeznek az arcomon a tarkómon és a halántékomon. Hasító szúró fájdalmat érzek. Fogalmam sincs mitől lehet. Van hogy egy nap többször is előfordul de van hogy pár...
        Tisztelt Doktornő,Doktorúr! Azt szeretném megtudni hogy kell-e tartanom attól hogy nagyjából 1hete zsibbad a jobb lábamon a nagylábujjam külső fele.?Munkánból adódóan sokat gyalogolok,de kényelmes cipőben. Válaszát előre is köszönöm!
        Szép napot kívánok! MR-vizsgálaton voltam, és értelmezni szerettetném a leletemet. 2010 óta van nyaki porckorongsérvem, de eddig nem vállalkoztam a műtétre. Viszont a mindig előjövő fájdalom, zsibbadás a jobb karomban már néha...
        Kedves doktornő! Miért van az ha csak rá gondolok a betegségemre az már fáj?
        Tisztelt Doktornő! Kérdésem a következő:2002-2005 között voltak ájulásos ill.eleséses tüneteim.Ez epilepszia?Alapbetegségem:SLE+chr.hepatits.Ezenkívűl társult hozzá:skizofrén pszichózis,bipolaris betegség,rekurrens depresszió,magas...
        Tisztelt doktor Nő! Rendszeresen jelentkezik nyakmerevségem a stressz miatt. Sokszor elviselhetetlen mértékben, emiatt tanulási nehézségem és folyamatos tenziós fejfájásom van. A háziorvosom 0,25-ös frntint ajánlott rá, de ettől csak...
        Tisztelt Doktornő! Párom 38 éves férfi, 15 éve regisztrált SM beteg. Ezidáig kb 2 éves időszakos váltással kb 6-7 alkalommal volt subja, mindig szteroiddal kezelték és sikeresen felépült. Az utóbbi 2 subja, tavaly és idén is influenza...