• ülőidegzsába

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 10 évvel ezelőtt megállapitottak MR vizsgálattal egy LV-SI közti porckorongsérvet,dislocalja,de nem comprilája a gerincvelőt.Több,mint eg yhónapja kifejezetten erős bal comb-sarok fájdalmam van.A bal láb külső részén végig fáj,és zsibbad.Reumatológusnál voltam,röntgenre egyenlőre nem küldött le,de az ambuláns lapomon ez áll:Fokozott háti kyphosis,fok. lumb. lordosis.Oldalra kissé kötött L-S gerinc.Bal SI rész nyomásérzékeny.MKo. erősen kötörr L-S gerinc mozgások.FEszes pv. mindkétoldalon.Csipők szabadok,térdek crep.Lasegue mko jlezett.Renyhe AV.i inreflex.Paresis nincsen. 10 alkalmas iontoforézis kezelést kaptam,és Voltaren 500mg kúpot 2x1-et.A kúptól vérs lett a székletem,de elkezdett javulni a lábam,derekam.Ám egyik napról a másikra visszaestem,arra szintre ahogy elkezdődött a betegségem.Visszamentem.Megnézett a doktornő.Azt mondta,hogy aderekam jobban mozog,a kinzó fájdalom és zsibbadás sokáig meg lesz még.Akár több hónapig is eltarthat,ez az oda-vissza esés.Átváltott más gyógyszerre:Napi 2 Zaldiar,és Meloxicam 15 mg-osat kell szedjek,már 4 napja szedem,de nem javul.Felhivtam a doktornőt,azt mondta,hogy ez a gyógyszer lassabban hat 4 nap alatt nem fog. Biztos hogy nincsen komolyabb bajom?Igaz,hogy ez ilyen hosszú lehet?Félek,hogy daganatom van stb. Ez persze valószinű,hogy alaptalan.Nem küldtek el még röntgenre,mert azt mondja a doktornő,hogy a fájdalom ugyan nagy,elég jól járok,és mozgok,nem gondol komoly dologra.

        Dr. Kerekes Éva válasza a derékfájdalom, lábzsibbadás témában

        Tisztelt Érdeklődő! Igaza van az orvosának, a korábban is fennálló porckorongsérv által okozott idegszál becsípődés okozza a jelenlegi panaszait. A panaszok erre típusosak, daganatra nem. Egy-egy ilyen becsípődés valójában akár 2-3 hónapig is eltarthat. Műtéti indikáció jelenleg nem áll fenn. A röntgen egy ismert porckorongsérv esetében, ha a panaszok típusosak, nem indokolt. Jobbulást kívánok!

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Kerekes Éva
        Dr. Kerekes Éva főorvos, neurológus és gyermekneurológus
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2012. november 13., 23:21; Megválaszolva: 2012. november 15., 20:51

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Holgyem/Uram! Kislanyom 1naposan visszanyelte a legzocsoveben maradt folyadekot es ennek kovetkezteben elkekult.pontosan nem tudom meddig tartott az oxigenhianyos allapot. Ezt kovetoen megallapitottak, hogy a mehben valo pozicioja miatt balra...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 45 éves nő vagyok, és az utóbbi időben észrevettem magamon pár aggasztó dolgot. Gyakran felcserélek számokat olvasásnál, illetve, időnként begyorsul a beszédem és mintha összeakadna a nyelvem, nem tudom csak esetleg...
        Kérném szépen,hogy az alábbi MRI lelet alapján mire számíthatok? Jó,vagy rossz az eredmény? Műtét javasolt vagy sem? Mi a további teendőm? Panasz: bal kéz zsibbadása, fájdalma, könyöktájékon.
        Nekem olyan problémám van hogy fekve ülve álva fáj a derekam minden hírtelen mozdulattól becsípődik és ez hónapok óta így van ,zsibbad a bal kéz belső ujjaim mindegy ha ülök ha fekszem akkor is. A nyakam is gyakran fáj és becsípődik...
        Tisztelt webbeteg.hu! A múlt héten, egy betegség alatt jött elő egy igen érdekes probléma. Hányás, hasmenés, és láz tünetekkel maradtam otthon a múlt héten. Azt tudni kell előzetesen, hogy egy spina bifida occulta nevű betgséggel...
        Tisztelt Doktor Úr ! Doktor Nő! Édesanyámnál övsömört diagnosztizáltak. Bőrgyógyászati kezelés mellett vírusölőt kapott. A térdénél alakultak ki a hólyagok és a szövődménye súlyos erős fájdalom , idegi fájdalom lett az egész jobb...
        Tisztelt doktornő! 2010-ben teljes fejtől talpig terjedő testfélzsibbadással járó rosszullétem volt.Az MR az art.basilaris kezdeti szakaszán egy fenesztrációt írt le.Azóta is gyakran-szinte minden nap-különböző intenzitással fáj a fejem.Az...
        Üdvözlöm Én egy olyan kérdésem lenne hogy vajon mi lehet a bajom és hogy tudom elintézni hogy teljes kivizsgálást kapjak. Hatalmas tincsek hullanak ki a hajamból, a bal emlőm begyulladt de azzal voltam orvosnál, időnként teljesen más ízeket...
        Üdvözlöm. Kb 2,5 éve tapasztalom, hogy kettőslátásom van, ami egyre rosszabb.2szemmel látok kettőt(viszintesen), meg a jobb szememmel is kettőt látok(függőlegesen). Azóta egyre jobban felejtek. Nem tudom, hogy mit tehetek ellene.
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az anyukámnak volt egy balesete,ami agyrázkódással járt. Az orvosok azt mondták,hogy légbuborék van a fejében. Leírná pontosan kérem mi az, súlyos-e vagy mit kell egyáltalán ezalatt érteni,hogy valakinek légbuborék...
        Jó napot ! azt szeretném megtudni, hogy mi lehet a bajom. Mindig szédülök, és furcsa látás zavarom van, összefolynak a betűk amikor olvasok.és a szemöldököm fölött szokott fájni sokszor a fejem ! Pár alkalommal már volt olyna hogy...
        Pár hónapja kezdődöt el, és egyre gyakrabban előfordul, igy aggasztani kezdett. Este anyám bejött a szobába pár hónapja mire én kissé feltápászkodtam, és felfordult szemekkel a "labda" szót mondtam neki. mikor értetlenül visszakérdezett...
        Tisztelt Dr. Úr/Nő! Az lenne a kérdésem, hogy mivel lehet összefüggésben, hogy a nagy lábujjaim külső része állandó jelleggel zsibbad, A bal kevésbé, minta jobb ujjam. Köszönöm válaszát! Melinda
        Tisztelt Doktor(nő)! Fizikai megterhelést követően két éjszaka furcsa (zsigeri) érzésre ébredtem.Harmadik napon rossz közérzet, ájulásérzés, majd egész éjszaka, mintha tűzben lenne mindkét lábam, úgy égett.Aszpirinre, kálciumra egy...
        Tisztelt doktor úr/nő 18 éve cukorbeteg vagyok,és történt velem egy olyan hogy elöször elvilagosodott a szemem előtt minden körülbelül egy 15 percig,és utana ugy éreztem mintha le lenne esve a vércukrom de mégsem volt,amitől igazán megiedtem...
        Iszonyú fájdalmak közepette minden reggel, mindkét kezem zsibbad. Neurológus elküldött ENG vizsgálatra, de csak október 30.-ra kaptam időpontot. Pénzem nincs magánvizsgálatra. Mi a teendő, mert sajnos az égető fájdalom, több óra hosszat is...
        Tisztelt Doktor Úr/nő Egy ideje elsősorban nyugalmi helyzetben zsibbadás jelentkezik mind két kézfejemben. Szeretném tudni mi lehet az oka és van-e lehetőség az orvoslására. Köszönettel, Árpád
        22 éves Rett szindrómás lányom epilepsziagondozásával kapcsolatban kérném segítségét. Egy 7 éves tünetmentes időszak után 2012 decemberében újra jelentkeztek a rohamok lányomnál( ez idő alatt a gyógyszereket változatlanul szedte). A...
        Tisztel Dr Úr/Nő. Nekem kb másfél hete elkezdett zsibbadni mindkét combom ami később elkezdett felterjedni a derék, csípő, hát részeire is. Aztán múlthét szombat óta a combom már nem zsibbad de a kézfejem igen az is inkább a jobb kezemen....
        Tisztelt Webbeteg, édesanyám kb. két hónapja agyi infarktuson esett át. Másfél hétig kórházban ápolták, majd hazaadták. Itthon egészen szépen fejlődik, és gyógyul. Egyetlen aggasztó tünet azonban nem akar múlni: az írási és olvasási...