• ülőidegzsába

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 10 évvel ezelőtt megállapitottak MR vizsgálattal egy LV-SI közti porckorongsérvet,dislocalja,de nem comprilája a gerincvelőt.Több,mint eg yhónapja kifejezetten erős bal comb-sarok fájdalmam van.A bal láb külső részén végig fáj,és zsibbad.Reumatológusnál voltam,röntgenre egyenlőre nem küldött le,de az ambuláns lapomon ez áll:Fokozott háti kyphosis,fok. lumb. lordosis.Oldalra kissé kötött L-S gerinc.Bal SI rész nyomásérzékeny.MKo. erősen kötörr L-S gerinc mozgások.FEszes pv. mindkétoldalon.Csipők szabadok,térdek crep.Lasegue mko jlezett.Renyhe AV.i inreflex.Paresis nincsen. 10 alkalmas iontoforézis kezelést kaptam,és Voltaren 500mg kúpot 2x1-et.A kúptól vérs lett a székletem,de elkezdett javulni a lábam,derekam.Ám egyik napról a másikra visszaestem,arra szintre ahogy elkezdődött a betegségem.Visszamentem.Megnézett a doktornő.Azt mondta,hogy aderekam jobban mozog,a kinzó fájdalom és zsibbadás sokáig meg lesz még.Akár több hónapig is eltarthat,ez az oda-vissza esés.Átváltott más gyógyszerre:Napi 2 Zaldiar,és Meloxicam 15 mg-osat kell szedjek,már 4 napja szedem,de nem javul.Felhivtam a doktornőt,azt mondta,hogy ez a gyógyszer lassabban hat 4 nap alatt nem fog. Biztos hogy nincsen komolyabb bajom?Igaz,hogy ez ilyen hosszú lehet?Félek,hogy daganatom van stb. Ez persze valószinű,hogy alaptalan.Nem küldtek el még röntgenre,mert azt mondja a doktornő,hogy a fájdalom ugyan nagy,elég jól járok,és mozgok,nem gondol komoly dologra.

        Dr. Kerekes Éva válasza a derékfájdalom, lábzsibbadás témában

        Tisztelt Érdeklődő! Igaza van az orvosának, a korábban is fennálló porckorongsérv által okozott idegszál becsípődés okozza a jelenlegi panaszait. A panaszok erre típusosak, daganatra nem. Egy-egy ilyen becsípődés valójában akár 2-3 hónapig is eltarthat. Műtéti indikáció jelenleg nem áll fenn. A röntgen egy ismert porckorongsérv esetében, ha a panaszok típusosak, nem indokolt. Jobbulást kívánok!

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2012. november 13., 23:21; Megválaszolva: 2012. november 15., 20:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr. Szappanos Zsuzsanna! Talán pont Önnél voltam vizsgálaton úgy 3 éve. Az előtt volt először életemben migrén aurám látászavarral illetve jobboldali zsibbadással. Azt mondta, hogy ha ez többször előfordul akkor vizsgáltassam ki...
        A gerincideg sérülésem úgy lett,hogy aorta disszekcióm volt,és mire stabilizáltak a sztent-műtéthez,addigra nem kapott vért a probléma alatti rész. Lassan 3 éve. Igazából magamra vagyok hagyatkozva,állítólag olyan ritka az eset ,hogy nincs...
        2011.02.09.-én műtöttek C.V-VI porckorongsérvel.Cage behelyezés történt. Majd ezt követően 4 hónapig voltam rehabilitálva,ahol megálapítottak nállam egy jobboldali petyhüdt bénulást.2012.01.29.-én voltam MRI vizsgálaton,ami kimutatott...
        Tisztelt Doktornő! Kis fiam(8 éves) visszatérő fejfájással és szédüléssel küszködik. Kaptunk időpontot február végére a neurológiára. De az olyan soká van még, így szeretném önt megkérdezni hogy mi baja lehet kisfiamnak. Egyéb...
        Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy a bátyámat az elmúlt éjszaka epilepsziás roham érte,amelyben egy nagy kiáltás volt,majd a szeme fennakadt,habzott a szája nyelvét elharapta,bevizelt, rángatózott és 4 óra hosszáig...
        Jó napot kívánok.Férjem kb 2 hónapja mondja hogy szédül közbe közbe mostanig nem volt panasza semmi nem is tudom mikor volt utoljára orvosnál,gondoltunk vérnyomásra ,de az többször mérve 149/89, 140/90,körül szokott lenni,vasárnap rosszul...
        Tisztelt Doktornő! Nagyon aggódok a páromért, kérem olvassa el levelem és írja le véleményét. Január 15-én történt (aznap és előző nap semmi baja se volt, viszont előtte 3 napon is fájt a feje), hogy sietett a buszhoz, majd a megállóba...
        Tisztelt Doktornő!A Kisfiam panaszai kb.2 éve vannak gyakori fejfájása és hozzá társuló ritkább hányása miatt a neurológus MR vizsgálatra küldte.A lelet kész lett,de későbbi időpontot kaptunk hozzá,ezért a kérésem az lenne,hogy...
        Tisztelt Doktornő! Pár hete az alábbi tüneteket észlelem, ami már kezd nagyon zavarni, sajnos a háziorvosom betegszabadságon van, másban nem bízom (tapasztalat). Homályosan látok, szédelgek. Olyan, mintha a világot szó szerint sötétben...
        Jó napot, szeretnék érdeklődni, létezik-e speciális injekció, amit mindkét térdbe adnak 4-4 szúrással az idegszálak felélesztésére? Azért érdekel, mert nekem beadtak mindkét térdembe nagyon, de nagyon fájdalmas 4-4 injekciót, mert azt...
        Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül egy hete 21 éves fiamnak epilepsziához hasonló tünete volt, amit a vér látványa váltott ki. Azóta készült koponya MR vizsgálat, és szeretném, hogyha írna róla valamit, mert neurológushoz csak távolabbi...
        Tisztelt Doktornő! A múltkor írtam levelet Önnek a fiam epilepsziához hasonló tünetéről, amit a vér látványa váltott ki. Azóta készült MR vizsgálat, és az eredményről szeretném, hogyha írna, mert neurológus csak távolabbi időpontot...
        Tisztelt Dr-nő!/Dr úr! Panaszaim a következők: 1. 2014.11.13. óta hidegérzékenység, mely mozgással és táplálkozással mérséklődik (sportolást követő napon és éjszakán tünetmentes vagyok) 2. kissé kemény széklet, bogyószerű,...
        Tisztelt Dr.-nő! Kérdésem, hogy mitől? Nem tudok olyan testrészt mondani ami nem fáj (évek óta),kiemeni viszont kitudnám : boka, sarok, lábfej, térd, csípő, gerinc, könyök, csukló, újjak, vállak, nyak.Ezek közül a legzavaróbb mindenek...
        Tisztelt Doktornő! 65 éves anyukám problémájával fordulok Önhöz. 2-3 éve figyeltük fel egyre súlyosbodó feledékenységére. Kezdetben csak kulcsok, iratok elpakolásával és folytonos keresésével küzdött. Most ott tartunk, hogy egy...
        Tisztelt Doktornő! Édesapám néhány napja agylágyulást kapott, bal oldala lebénult, és sérült a beszédközpontja is.Viszont érthetetlen számomra, hogy hogyhogy a bal oldal béna, hiszen a beszédközpont a bal oldalon található, és annak...
        Kedves Doktornő! Olyan problémával fordulok Önhöz,hogy 5 évvel ezelőtt történ egy korcsolya balesetem,és következtében egy kisebb agyrázkódásom keletkezett. Azóta azt vettem észre hogy nagyon feledékeny vagyok,egyszerűen nem tudok dolgokat...
        Kedves Doktornő! A problémám abból fakad, hogy 2 éves kisfiam nem tud állni kapaszkodva sem, ill. menni sem tud. Mászni tud, egyenes háttal ül és a térden állásnál is egyenes a háta. Több vizsgálatot elvégeztek nála. ENG ill. EMG vizsgálat...
        Elmentem az idegorvoshoz azzal a panasszal,hogy remeg a lábam, mennek benne az idegek, kivizsgált,és azt mondta az orvos,hogy az idegekkel minden rendben van,és erre kiirta a guajacuran nevezetű izomlazitót, és szedés közben kijöttek ezek e...
        Azt szeretném megkérdezni, hogy a Magne B6 jó-e idegyulladásra, és ezen kivül még milyen gyógyszer kezeli az ideggyulladást?A feltüntetett gyógyszereknek kijött a mellékhatása mikor szedtem.