• ülőidegzsába

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 10 évvel ezelőtt megállapitottak MR vizsgálattal egy LV-SI közti porckorongsérvet,dislocalja,de nem comprilája a gerincvelőt.Több,mint eg yhónapja kifejezetten erős bal comb-sarok fájdalmam van.A bal láb külső részén végig fáj,és zsibbad.Reumatológusnál voltam,röntgenre egyenlőre nem küldött le,de az ambuláns lapomon ez áll:Fokozott háti kyphosis,fok. lumb. lordosis.Oldalra kissé kötött L-S gerinc.Bal SI rész nyomásérzékeny.MKo. erősen kötörr L-S gerinc mozgások.FEszes pv. mindkétoldalon.Csipők szabadok,térdek crep.Lasegue mko jlezett.Renyhe AV.i inreflex.Paresis nincsen. 10 alkalmas iontoforézis kezelést kaptam,és Voltaren 500mg kúpot 2x1-et.A kúptól vérs lett a székletem,de elkezdett javulni a lábam,derekam.Ám egyik napról a másikra visszaestem,arra szintre ahogy elkezdődött a betegségem.Visszamentem.Megnézett a doktornő.Azt mondta,hogy aderekam jobban mozog,a kinzó fájdalom és zsibbadás sokáig meg lesz még.Akár több hónapig is eltarthat,ez az oda-vissza esés.Átváltott más gyógyszerre:Napi 2 Zaldiar,és Meloxicam 15 mg-osat kell szedjek,már 4 napja szedem,de nem javul.Felhivtam a doktornőt,azt mondta,hogy ez a gyógyszer lassabban hat 4 nap alatt nem fog. Biztos hogy nincsen komolyabb bajom?Igaz,hogy ez ilyen hosszú lehet?Félek,hogy daganatom van stb. Ez persze valószinű,hogy alaptalan.Nem küldtek el még röntgenre,mert azt mondja a doktornő,hogy a fájdalom ugyan nagy,elég jól járok,és mozgok,nem gondol komoly dologra.

        Dr. Kerekes Éva válasza a derékfájdalom, lábzsibbadás témában

        Tisztelt Érdeklődő! Igaza van az orvosának, a korábban is fennálló porckorongsérv által okozott idegszál becsípődés okozza a jelenlegi panaszait. A panaszok erre típusosak, daganatra nem. Egy-egy ilyen becsípődés valójában akár 2-3 hónapig is eltarthat. Műtéti indikáció jelenleg nem áll fenn. A röntgen egy ismert porckorongsérv esetében, ha a panaszok típusosak, nem indokolt. Jobbulást kívánok!

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2012. november 13., 23:21; Megválaszolva: 2012. november 15., 20:51

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! 2007-ben diagnosztizáltak nálam a homloklebenyben egy rosszindulatú daganatot. Oligodendroglioma WHO Gr.:II. Megoperáltak, azóta nem volt rosszullét,egyedül az EEG lelet nem jó, a legutóbbi szerint:Megtartott...
        Egy éve igen magas Ck értékem van. 2013 szeptemberében 3500 volt ekkor betudtuk a kétoldali tüdőgyulladásnak, és a szívritmuszavarnak. havonta járok vérvételre de 600 alá nem sikerült vinni. Voltam már neurológián (MR) itt diagnosztizáltak...
        Tisztelt Doktor Úr/ Nő Édesanyám kb 2-3 hete jelenkező gerincproblémájára szeretnék tanácsot kérni. Kora miatt nagyon tartunk a műtéttől. Jelenleg azonban nagyon erős fájdalmai vannak. Reuma szakrendelésen 1-1 hét eltéréssel 3x kapott...
        Tisztelt Doktornő! Pár napja olvasom az válaszait, és sok hasznos infot találtam, szerint előrébb tudnék jutni ha Öntől kérdezhetek, a segítségért nem csak hálás köszöntet mondanék,de szívesen támogatnám az oldalt is, nagyon jó, hogy...
        Üdv! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy nem egyszer tapasztaltam már meg, hogy az arcomban hirtelen megrándul minden. Mintha az egész arcom mozogna össze vissza. Nagyon ijesztő számomra . Mi lehet ez ? Izom vagy ideg görcs? 21 éves létemre...
        Tisztelettel! Mercs Katalin vagyok. Mostanában nem vagyok túl jól. Sajnálom, hogy ezt kell mondjam, de még az orvosokban sem bízom. Amit tapasztalok, nehéz szemhéj érzés, tudnék aludni egyfolytában. A másik, koordinációs zavarok, oda kell...
        Tisztelt doktornő! Érdeklődni szeretnék, hogy felsőmotoneuron laesio irányába milyen vizsgálatokat szoktak kérni, mert az urológusom ezt szeretné kivizsgálni,mivel fiatal korom ellenére sokat járok pisilni.de a neurológus akihez járok sajnos...
        Tisztelt Webbeteg! 2014. júliusában jobb oldalra lokalizálódó nyaki sérv műtétet követően bal testfél zsibbadás, illetve jobb alsó végtagi gyengeség, zsibbadás jelentkezett nálam.( nyaki protézist kaptam). Azóta kiderült, hogy van még...
        Tisztelt Doktornő/k! A 21 éves barátnőmnél kezdetleges Alzheimert diagnosztizáltak,ami sok mindent megmagyaráz.Nagyon feledékeny,már fiatalabb korunkban is nekem kellett megjegyeznem a bevásárló listáját, mert képtelen volt rá...
        Tisztelt Dr-nő! 17 hónapos kisfiam ferde nyakkal,jobb oldali kötöttséggel,C alakú törzstartással született,ezért 8 hetes kora óta,közel egy éven keresztül Dévény tornára jártunk.Sajnos a ferde nyaka,néha úgy tűnik rendbe jött,néha...
        Tisztelt hirdető Mostanában éjszakánként a bal kezemen az ujjaim spontán zsibbadnak amire felkelek és hamar el is múlik. Nem tudom mitől lehet. Amúgy a 2007 -óta a szívemben van egy góc, ami a szívritmusomat zavarja (nem szívritmuszavarról...
        Tisztelt Doktornő! Elnézést, hogy önnek írok, de nem találtam másik neurológust a névsorban.Kérem, ha tud, válaszoljon,vagy esetleg ajánljon másik orvost. A téma röviden:a fent említett férfi beteget (aki rokonom)Parkinson kórosként kezelik...
        Tisztelt doktornő/ùr! Mit jelent ez a lelet kontol 1 honap mulva lesz. Nyugalmi èber állapotban kèszūlt felvètelen rostralisan 15-20 c/s 10-20mikroV szabályos beta hullámok váltakoznak rövid szakaszokban megjenő 8-9c/s40-50mikroV szabályos alpha...
        Tisztelt Doktornő/Úr! Párom 2 hete fejfájással, szédüléssel fordult orvoshoz, mely után vérvizsgálat, kétoldali nyaki röntgen,fül-orr gégészeti és neurológiai vizsgálat következett. Minden lelete jó, a nyaki röntgen leletnél volt...
        Tisztelt Doktor! Lányom 9 éves, vérvétel alapján igazolt NF1 beteg. A testén számos caffe-folt található, Haemangióma a bal térdhajlaton. Kisebb tanulási és magatartási zavar kíséri. A neurológus koponya MRI vizsgálatot kezdeményezett, hogy...
        Tisztelt Dr Úr/Nő! 4 hónappal ezelőtt folyamatos rosszullétek törtek rám és azóta folyamatosak a tünetek. Szédülés, fejzúgás, eszméletvesztéshez hasonló érzés mintha pillanatokra kihagyna az agyam, valamint folyamatosan olyan érzésem van...
        Februári agydagant műtét után, kiújulásra gyanakodtunk,testi tünet: nem mozog a jobb oldali kézfej,és lábfej,de nem béna,ill. nehéz beszéd! KÉrdésem,hogy milyen eredményt mutat ez a pet ct,ill rá 2 hétre az MR már csak 3,8cm-t mutat. Az...
        Tisztalt doktor úr,nő.Azt szeretném kérdezni,hogy mitől lehet az,hogy lehajtom a fejem ,és elkezd zsibbadni,bizseregni a mellkasom és a hátam is egész a derekamig?Köszönöm,ha válaszol.
        Tisztelt doktor Nő/Úr 30-as férfi vagyok. Gyerekkorom óta szoktak olyan napok lenni, amikor kegyetlenűl, brutálisan szédülök, olyankor még az is kijön amit egy hete ettem, és ez végett elmentem vizsgálatokra. Koponya ct, mr negatív lett, de...
        Tisztelt WebBeteg, kedves Dr. Nő/Úr! Édesanyám 53 éves 6 gerincsérvvel élő asszony mely sérvek közül kettő a nyakban van, és nyomja a gerincvelőt. Eddig a neurológiára járt injekciós terápiára, mely hatott. Esetünk az alábbi. kb 1.5...