• ülőidegzsába

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 10 évvel ezelőtt megállapitottak MR vizsgálattal egy LV-SI közti porckorongsérvet,dislocalja,de nem comprilája a gerincvelőt.Több,mint eg yhónapja kifejezetten erős bal comb-sarok fájdalmam van.A bal láb külső részén végig fáj,és zsibbad.Reumatológusnál voltam,röntgenre egyenlőre nem küldött le,de az ambuláns lapomon ez áll:Fokozott háti kyphosis,fok. lumb. lordosis.Oldalra kissé kötött L-S gerinc.Bal SI rész nyomásérzékeny.MKo. erősen kötörr L-S gerinc mozgások.FEszes pv. mindkétoldalon.Csipők szabadok,térdek crep.Lasegue mko jlezett.Renyhe AV.i inreflex.Paresis nincsen. 10 alkalmas iontoforézis kezelést kaptam,és Voltaren 500mg kúpot 2x1-et.A kúptól vérs lett a székletem,de elkezdett javulni a lábam,derekam.Ám egyik napról a másikra visszaestem,arra szintre ahogy elkezdődött a betegségem.Visszamentem.Megnézett a doktornő.Azt mondta,hogy aderekam jobban mozog,a kinzó fájdalom és zsibbadás sokáig meg lesz még.Akár több hónapig is eltarthat,ez az oda-vissza esés.Átváltott más gyógyszerre:Napi 2 Zaldiar,és Meloxicam 15 mg-osat kell szedjek,már 4 napja szedem,de nem javul.Felhivtam a doktornőt,azt mondta,hogy ez a gyógyszer lassabban hat 4 nap alatt nem fog. Biztos hogy nincsen komolyabb bajom?Igaz,hogy ez ilyen hosszú lehet?Félek,hogy daganatom van stb. Ez persze valószinű,hogy alaptalan.Nem küldtek el még röntgenre,mert azt mondja a doktornő,hogy a fájdalom ugyan nagy,elég jól járok,és mozgok,nem gondol komoly dologra.

        Dr. Kerekes Éva válasza a derékfájdalom, lábzsibbadás témában

        Tisztelt Érdeklődő! Igaza van az orvosának, a korábban is fennálló porckorongsérv által okozott idegszál becsípődés okozza a jelenlegi panaszait. A panaszok erre típusosak, daganatra nem. Egy-egy ilyen becsípődés valójában akár 2-3 hónapig is eltarthat. Műtéti indikáció jelenleg nem áll fenn. A röntgen egy ismert porckorongsérv esetében, ha a panaszok típusosak, nem indokolt. Jobbulást kívánok!

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2012. november 13., 23:21; Megválaszolva: 2012. november 15., 20:51

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő/Úr! Párom 2 hete fejfájással, szédüléssel fordult orvoshoz, mely után vérvizsgálat, kétoldali nyaki röntgen,fül-orr gégészeti és neurológiai vizsgálat következett. Minden lelete jó, a nyaki röntgen leletnél volt...
        Tisztelt Doktor! Lányom 9 éves, vérvétel alapján igazolt NF1 beteg. A testén számos caffe-folt található, Haemangióma a bal térdhajlaton. Kisebb tanulási és magatartási zavar kíséri. A neurológus koponya MRI vizsgálatot kezdeményezett, hogy...
        Tisztelt Dr Úr/Nő! 4 hónappal ezelőtt folyamatos rosszullétek törtek rám és azóta folyamatosak a tünetek. Szédülés, fejzúgás, eszméletvesztéshez hasonló érzés mintha pillanatokra kihagyna az agyam, valamint folyamatosan olyan érzésem van...
        Februári agydagant műtét után, kiújulásra gyanakodtunk,testi tünet: nem mozog a jobb oldali kézfej,és lábfej,de nem béna,ill. nehéz beszéd! KÉrdésem,hogy milyen eredményt mutat ez a pet ct,ill rá 2 hétre az MR már csak 3,8cm-t mutat. Az...
        Tisztalt doktor úr,nő.Azt szeretném kérdezni,hogy mitől lehet az,hogy lehajtom a fejem ,és elkezd zsibbadni,bizseregni a mellkasom és a hátam is egész a derekamig?Köszönöm,ha válaszol.
        Tisztelt doktor Nő/Úr 30-as férfi vagyok. Gyerekkorom óta szoktak olyan napok lenni, amikor kegyetlenűl, brutálisan szédülök, olyankor még az is kijön amit egy hete ettem, és ez végett elmentem vizsgálatokra. Koponya ct, mr negatív lett, de...
        Tisztelt WebBeteg, kedves Dr. Nő/Úr! Édesanyám 53 éves 6 gerincsérvvel élő asszony mely sérvek közül kettő a nyakban van, és nyomja a gerincvelőt. Eddig a neurológiára járt injekciós terápiára, mely hatott. Esetünk az alábbi. kb 1.5...
        Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Fejfájás és szédülés miatt magán úton koponya MR vizsgálatra mentem. Csatolnám a leletemet, nagyon meg vagyok ijedve. Kérem mondja el véleményét. Köszönöm
        Tisztelt Doktor Úr, A következő problémával fordulok Önhöz és kérném segítségét.27 éves férfi vagyok. Az elmúlt 10 hónapban voltak furcsa rosszulléteim ami zömében szédülés, fejemben kavargás érzet,kissé nyomás érzet, rossz...
        Tisztelt Doktornő! Édesanyám 2010-töl parkinson kórban szenved. Kezdetben (2013-ig) medopárt szedett, most Stalevo 125mg x2 db naponta, mellé Jumex 50mg-ot szintén 2 szer. A vérnyomása nagyon ingadozó (80-150 között változik) pár hete mindig...
        Kedves Doktornô/úr! A panaszaim Kb. fél éve kezdôdtek egy itthoni szédüléses rosszulléttel. Ennek oka valószínű hirtelen ásványi anyag vesztés lehetett, mert vasat is pótoltam meg visszàbb fogtam magam a sportban is. Illetve kisebb fokú...
        Tisztelt Szakértő! Időnként olyan szintű tompaság tör rám, hogy szinte ijesztő. olyan szédelgősnek gyengének érzem magam. Elfelejtek dolgokat nehezen koncentrálok.Tart pár napig hétig aztán mint amit elvágtak elmúlik.....nem tudom mitől...
        Üdvözlöm 33 éves férfi vagyok. 15 éves koromba volt egy súlyos koponyasérülésem. Tejesen meggyógyultam, felépültem. Csak az a problémám hogy baleset óta mindenhol nehezen jegyzek meg dolgokat, pl. új munkahely, új tárgyak, szavak, még ha...
        Tisztelt Dr! 27 évesen kaptam egy agyvérzést és azóta romlott a memóriám már nem jegyzek meg mindent úgy mint rég és ezen szeretnék változtatni ha lehetséges? Várom válaszát! Köszönettel és tisztelettel: Lóránt
        5 honapja zsibog a karam es a kezem munka kozbe csak zsibogast erzek de mikor megpihen megmerevedik es nagy fajdalmam van alkkholt nem hasznalok egyaltalan a menzesem kezd kimaradni tavaj oktoberbe volt menzesem es az iden aprilisbe voltam szakorvosoknal tobb...
        Tisztelt Cím! Már több hónapja észlelem, hogy a jobb lábamon a nagy lábujjam állandó zsibbadt állapotban van. Nem fáj meg ilyenek, inkább olyan érzés mint mikor érzéstelenítést adnak az embernek, hogy ne érezze a fájdalmat. Nekem ennyire...
        Tisztelt Doktornő! Már korábban tettem fel kérdést Önnek és köszönöm szépen a gyors válaszát! (http://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/neurologia/137216) Megcsinálták újra a babámnál az eeg-t. Az első pár percben aludt, utána felébredt....
        Jó estét kívánok! Szeretnék egy kis segítséget kérni! Október 5-én autóbalesetünk volt és ebből kifolyólag elküldtek CT-re. A CT eredményem egy picit aggaszt. Ezt nem igazán tudom értelmezni,nem tudom,hogy mit jelenthet.Mire...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 21 éves egyetemista lány vagyok. Korábban tapasztaltam zsibbadást a testrészeimen (kar, láb, térd alatt, lábujj, száj). Mára enyhültek a tünetek valamennyire (magnéziumot kezdtem szedni). Azonban az ajakzsibbadás...
        Jó napot, szeretnék kérdezni a húgysavval kapcsolatban. Az eredmény 893,2 umol.l értéket mutat. Senki nem modta hogy ez esetleg nem lenne jó, ezért szeretnék érdeklődni, hogy ez normális érték-e ? További eredmények eozinofília 11,25%,...