• ülőidegzsába

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 10 évvel ezelőtt megállapitottak MR vizsgálattal egy LV-SI közti porckorongsérvet,dislocalja,de nem comprilája a gerincvelőt.Több,mint eg yhónapja kifejezetten erős bal comb-sarok fájdalmam van.A bal láb külső részén végig fáj,és zsibbad.Reumatológusnál voltam,röntgenre egyenlőre nem küldött le,de az ambuláns lapomon ez áll:Fokozott háti kyphosis,fok. lumb. lordosis.Oldalra kissé kötött L-S gerinc.Bal SI rész nyomásérzékeny.MKo. erősen kötörr L-S gerinc mozgások.FEszes pv. mindkétoldalon.Csipők szabadok,térdek crep.Lasegue mko jlezett.Renyhe AV.i inreflex.Paresis nincsen. 10 alkalmas iontoforézis kezelést kaptam,és Voltaren 500mg kúpot 2x1-et.A kúptól vérs lett a székletem,de elkezdett javulni a lábam,derekam.Ám egyik napról a másikra visszaestem,arra szintre ahogy elkezdődött a betegségem.Visszamentem.Megnézett a doktornő.Azt mondta,hogy aderekam jobban mozog,a kinzó fájdalom és zsibbadás sokáig meg lesz még.Akár több hónapig is eltarthat,ez az oda-vissza esés.Átváltott más gyógyszerre:Napi 2 Zaldiar,és Meloxicam 15 mg-osat kell szedjek,már 4 napja szedem,de nem javul.Felhivtam a doktornőt,azt mondta,hogy ez a gyógyszer lassabban hat 4 nap alatt nem fog. Biztos hogy nincsen komolyabb bajom?Igaz,hogy ez ilyen hosszú lehet?Félek,hogy daganatom van stb. Ez persze valószinű,hogy alaptalan.Nem küldtek el még röntgenre,mert azt mondja a doktornő,hogy a fájdalom ugyan nagy,elég jól járok,és mozgok,nem gondol komoly dologra.

        Dr. Kerekes Éva válasza a derékfájdalom, lábzsibbadás témában

        Tisztelt Érdeklődő! Igaza van az orvosának, a korábban is fennálló porckorongsérv által okozott idegszál becsípődés okozza a jelenlegi panaszait. A panaszok erre típusosak, daganatra nem. Egy-egy ilyen becsípődés valójában akár 2-3 hónapig is eltarthat. Műtéti indikáció jelenleg nem áll fenn. A röntgen egy ismert porckorongsérv esetében, ha a panaszok típusosak, nem indokolt. Jobbulást kívánok!

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2012. november 13., 23:21; Megválaszolva: 2012. november 15., 20:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tegnap kiakadt a szemem előtte hányingerem volt és egy kicsit szédültem .azt tudni kell hogy nemrég volt most egy szívműtétem. Mikor kiakadt aztán nem akkor a látásom is romlott homályos volt szinte minden nehezebben tudtam például a lábamat...
        Tisztelt Doktornő / Doktor úr! 2 hete történt, futás közben, hogy elfogott egy hirtelen szorongás érzés és 1-2 furcsa bevillanást láttam, majd elájultam, és a szemtanúk szerint epilepsziás rohamom volt. Azóta már jó néhány vizsgálaton...
        Tisztelt Doktornő! Időnként előforduló szédülés, bizonytalanság érzése miatt 1,5 éve kontrasztanyagos CT vizsgálatot végeztek nálam. Diagnózis: athrophia cerebri et cerebelli. min. grad. Mivel panaszaim időnként most is előfordulnak a...
        Tisztelt Dr. Nő! 17 éves férfi vagyok. Irritáló, bizsergő panasz miatt fordulok önhöz. A homlokomban, de csak kizárólag ott, sokszor van, hogy ilyen bizsergő, kicsit talán csiklandozó érzést érzek, viszont nem nevezném ezt...
        Évekkel ezelőtt rosszul emeltem meg a babakocsit,éreztem hogy "megpattant valami a bal lapockámnál" és elkezdett fájni. Aznap este ügyeletet kellett hívni mert nem kaptam levegőt. Az orvos szerint idegbecsípődés volt. Kaptam rá egy szurit. Sajna...
        Kedves Doktornő! A csatolt vizsgálati eredmény kiértékelésére szeptemberig kellene várnunk, amit kritikusnak gondolunk, ezért szeretnénk a segítségét kérni. A betegnek agyi stroke-ja volt tavasszal, hasi aortája 5,2mm vastag. Jobb oldali...
        Jo napot,sajnos 3 napja volt egy epilepszias rohamom.38 eves vagyok soha nem volt ilyenem.Hozzatartozik hogy elotte 4napig lazam es fejfajasom volt,erre szedtem magamtol algopyrint a kotelezo gyogyszereimet melle ami a symcumar,mirulit.Es a roham elotti este...
        Tisztelt Doktornő! Időnként előforduló szédülés és bizonytalanság érzése miatt, a negatív neurológiai vizsgálatot követően kontrasztanyagos CT vizsgálatot végeztek. CT leletemen a következő szerepel: Athropia cerebri et cerebelli...
        Tisztelt Doktornő! Napi akár 30 ezer kézmozdulattal ( erős szorítás/ütés) járó szalag melletti munkát végzek. Mindkét kezem, főként csuklótájon nagyon lezsibbadt, fájt, égett. De teljes kéz zsibbadt. Kézsebész ENG vizsgálatra...
        Tisztelt Doktornő! Édesanyám az elmúlt 3 hónapban rengeteget fogyott, végül lelassult a beszéde és zavarodott lett. Minden tiltakozásom ellenére a pszichiátriára vették föl belgyógyászat helyett, július 15-én. Antipszichotikumokkal...