• ülőidegzsába

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 10 évvel ezelőtt megállapitottak MR vizsgálattal egy LV-SI közti porckorongsérvet,dislocalja,de nem comprilája a gerincvelőt.Több,mint eg yhónapja kifejezetten erős bal comb-sarok fájdalmam van.A bal láb külső részén végig fáj,és zsibbad.Reumatológusnál voltam,röntgenre egyenlőre nem küldött le,de az ambuláns lapomon ez áll:Fokozott háti kyphosis,fok. lumb. lordosis.Oldalra kissé kötött L-S gerinc.Bal SI rész nyomásérzékeny.MKo. erősen kötörr L-S gerinc mozgások.FEszes pv. mindkétoldalon.Csipők szabadok,térdek crep.Lasegue mko jlezett.Renyhe AV.i inreflex.Paresis nincsen. 10 alkalmas iontoforézis kezelést kaptam,és Voltaren 500mg kúpot 2x1-et.A kúptól vérs lett a székletem,de elkezdett javulni a lábam,derekam.Ám egyik napról a másikra visszaestem,arra szintre ahogy elkezdődött a betegségem.Visszamentem.Megnézett a doktornő.Azt mondta,hogy aderekam jobban mozog,a kinzó fájdalom és zsibbadás sokáig meg lesz még.Akár több hónapig is eltarthat,ez az oda-vissza esés.Átváltott más gyógyszerre:Napi 2 Zaldiar,és Meloxicam 15 mg-osat kell szedjek,már 4 napja szedem,de nem javul.Felhivtam a doktornőt,azt mondta,hogy ez a gyógyszer lassabban hat 4 nap alatt nem fog. Biztos hogy nincsen komolyabb bajom?Igaz,hogy ez ilyen hosszú lehet?Félek,hogy daganatom van stb. Ez persze valószinű,hogy alaptalan.Nem küldtek el még röntgenre,mert azt mondja a doktornő,hogy a fájdalom ugyan nagy,elég jól járok,és mozgok,nem gondol komoly dologra.

        Dr. Kerekes Éva válasza a derékfájdalom, lábzsibbadás témában

        Tisztelt Érdeklődő! Igaza van az orvosának, a korábban is fennálló porckorongsérv által okozott idegszál becsípődés okozza a jelenlegi panaszait. A panaszok erre típusosak, daganatra nem. Egy-egy ilyen becsípődés valójában akár 2-3 hónapig is eltarthat. Műtéti indikáció jelenleg nem áll fenn. A röntgen egy ismert porckorongsérv esetében, ha a panaszok típusosak, nem indokolt. Jobbulást kívánok!

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2012. november 13., 23:21; Megválaszolva: 2012. november 15., 20:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr.Nő! Kissé sokkolt ez a lelet,kiváncsi vagyok az Ön véleményére. MR 2015 A negyedik kamra és a supratentorális kamrarendszer mérsékelten tágult A külső liquorterek frontoparientalis túlsullyal,közepes fokban...
        Jó napot kívánok! Nálam kb tinédzser korom óta embertelen szédülés szokott lenni ami fél napig tart, főleg akkor szoktam szédülni, ha a jobb fülem zúg és szinte süket vagyok rá. A jobbfül zúgás az még 12 éves koromban jelentkezett, de...
        Tisztelt Doktor Nő! Már kb. 3 éve tartó végtaggyengeség miatt fordultam orvoshoz tavaly év júliusában. Azóta a Debreceni Klinika Neurológia osztályára járok, de mind idáig eredménytelenül. Időközben készült CT, melynek eredménye Thymus...
        Üdvözletem! Nem olyan régóta a párom lett arra figyelmes hogy éjszakánként az egész testem rángatózik egy rövid ideig. Heti 2x alszunk együtt, pénteken nálam, szombaton nála. Az érdekesség a dologba, hogy csak akkor van ilyen ha nála...
        Tisztelt Doktornő! Decemberi MRI leletemen 2002-es vérzésre visszavezethető haemosiderin rögöket diagnosztizáltak. A szakvélemény szerint ez valóban megfelelhet a korábbi vérzés nyomainak, de felvetik a CT vizsgálat lehetőségét az esetleges...
        Tisztelt Doktornő! Egy éve jelentkeznek gyengeséggel és fáradékonysággal járó tünetek. Van hogy pár napig nehezen tudok járni olyan gyengének érzem a lábaimat. Ez járás közben rosszabbodik, pihentetve picit jobb lesz. Kétszer éreztem...
        Tisztelt Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy részemre szíveskedjen a mellékelt leletet véleményezni. Október óta gerincfájdalmam van, ez nem is az első MR-em. Sajnos egyik orvostól a másikhoz küldenek, semmilyen megnyugtató választ nem...
        Évek óta elviselhetetlenül fáj a hátam. Korábban lefekvést követően jelentkezett a hátam közepén. Ekkor már jártam orvosokhoz (nagyon sok orvosnál), készült MRI felvétel (5-6), röntgen azonban semmilyen rendellenességet nem fedeztek fel....
        Tisztelt Doktornő! Nálam először fejfájás, gyengeség, majd koncentrációs zavar, és látászavar alakult ki, körülbelül egy hónapja kezdődött az egész. (a fejtetőm jobb-első része fáj) A vizsgálatokra még várok, de állítólag...
        Tisztelt Doktornő ! Rengeteget fáj a fejem, már évek óta ezzel élek, márcsak az nagyon kellemetlen ha erősebb a fájdalom. Az elmúlt 2évbe mindennap idegeskedek. Tegnap este nagyon ideges voltam, éselkezdett iszonyatosan erősen nyilalni a...
        Tisztelt Doktornő, tanácsát kérem, lányom számára melyik kivizsgálási módszer lenne a legmegfelelőbb ill. hogy merre induljunk. Igazából évek óta fejfájós, szemüvege van, bár nem erős (most csináltunk újat), azonban az utóbbi...
        Tisztelt Doktornő! 2007-óta harmadik alkalommal visszatérő bizonyos fej mozdulatra jelentkező forgó szédülésem van, ami az interneten talált tornára pár napon belül mindig megszűnt. Neurológusnál jártam, aki fizikális vizsgálat nélkül...
        Jó napot kívánok ismételten! Előző: http://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/neurologia/149518 Köszönöm szépen mégegyszer a válaszait! Ha nem alvási apnoéről van szó, akkor mi jöhet még szóba? A kimerültség nem okozhat ilyen problémát?...
        Tisztelt Doktornő. 39-éves vagyok, 1998-ban derült ki, hogy Syringomyeliam van.2001-ben műtöttek (leszívták a folyadékot).Tudtommal ezek az üregek cranialis és caudalis irányba fokozatosan nőnek és a folyadék is visszagyűl. A kérdésem az...
        Tisztelt Dr.Kerekes Éva Véleményére lennék kiváncsi. Van valami bajom ami már elég zavaró.Kivàncsi lennèk a véleményére.Szóval:Kb 4 hete minden elalvás előtt 1 órát kinlódok hogy el tudjak aludni mert jön a fejembe egy furcsa rossz...
        Jó napot kívánok! Előző: ( http://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/neurologia/149427 ) Biztos az alvási apnoe? Ilyen tüneteket nem okozhat például kimerültség, stressz és hasonlók? Ritkán előfordul, hogy arra kelek fel többször hogy nem kapok...
        Tisztelt Doktor Nő! 2015 júliusában mellkas CT készült, melyet Myasthenia gravis gyanú miatt készítettek, és a felvételeken a felső-elülső mediastinumban 3,5 x 2,5 x 1,5 cm-es thymus maradvány látható. Kérdésem a következő lenne: a...
        2016 január 28.án azaz múlthéten csütörtökön reggel 05 30.kor elestem a jégen. Azóta fáj a bal vàllam a bal kezem és zsibbad a mútató ujjam .Ropog a bal lapockám is. Az ujjam jéghideg és érzéketlen fáj ha fekszem,fáj ha tornáztatom......
        Üdvözlöm. Van egy 2 éves kislányom akinek kb 8 hónapos koràban megrepedt egy cavernoma az agyában....ki kezeltèk az Okitiben műtét nèlkül, azóta teljesen jól van szepen fejlődik...mintha semmi sem történt volna olyan volt mint egy rossz...
        Jó napot kívánok! A párom vette észre hogy időnként nagyon horkolok, de ezenkívül ami inkább aggaszt engem hogy észrevette hogy néha-néha álmomban remeg az egész testem. Az ő megfogalmazása szerint mint ha minden izmom meglenen feszülve és...