• Édesanyám nem ismeri meg a családját...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Édesanyám esetével kapcsolatban szeretném megkeresni s egy kis segítséget kérni. A tegnapi nap történt / 2008.07.16.1 / hogy apu hívott telefonon menjek ki hozzájuk azonnal, mert anyu rosszul van. Mikor kiérkeztem, "megrettenve" láttam, észleletem, hogy nem ismer meg senkit anyu, azt hitte bántani akarjuk, hogy az ellensége vagyunk. Megillyedt ha megcsörrent a telefonom, nem tudta ki vagyok, egy az ágyon mászkáló légytől is megillyedt, mintha "drogos" lenne.... Kb 13 éve szed nyugtatót, altatót, édesanyja halála óta amely nagyon megviselte, azóta volt egy idegösszeroppanása is. Ideglieg ahogy korosodik / 1956-os születésű / egyre nehezbben viseli a dolgokat, képes egy rossz szó miatt elsírnia magát, s a lelkére vesz mindent. Apu elmondása szerint 10 évvel ezelőtt volt utoljára normális kivizsgáláson, akkor is vmi érszűkületet állapítottak meg nála az agyában. Magától nem fog elmenni vizsgálatra, éppen ezért szeretnék előtte utánnajárni, hogy hová lehetne / kellene elvinni édesanyámat, hogy az állapota javuljon. Alkatra elhízott, tartok attól is hogy ez nem tesz jót szervezetének s az érszűkületnél fokozottan veszélyes lehet hogy lerakódik vmi a véráramlatból. A szörnyű az egészben, hogy kb 1 óra simogatás, hozzábeszélés után egyszer csak " kattant" vmi a fejében s visszatért önmagához, megismert, s kérdezte hogy mit keresünk mellette, stb..nem emlékszik semmire... Amíg nem volt magánál, egyfolytában azt mondogatta, hogy: - Elmegyek, megoldom, nem kell segíteni, aztán azt hoyg segítsek, vigyázzunk magunkra, ő nem kell senkinek, őt nem szereti senki.... Nagyon félünk, hogy kárt tesz magában, de pszichiátriára nem vagyunk hajlandó beadni....Jómagam meglehetősen gyógyszer ellenes és inkább vitamin párti vagyok, s soha nem néztem jó szemmel, hogy tömi magába az orvosi drogokat, nyugtatókat, s szinta mára már teljesen függővé vált, egy kémiai labor az egész teste :-( Köszönöm hogy meghallgattak, s várom mielőbbi válaszukat, milyen elsődleges vizsgálatokat, kezelést ajánlanak?! Tisztelettel Horváth Szabolcs

        WEBBeteg szakértő válasza a epilepsziás rosszullét témában

        Tisztelt Horváth Szabolcs!

        A probléma elsősorban a nyugtatók nem rendeltetésszerű használata miatt állhat fenn, nem tartom kizártnak, hogy édesanyjának un. komplex partialis epilepsziás rosszulléte lehetett. Erre a rosszullétre jellemző, hogy a beteg ébernek tűnik, sztereotip mondatokat mond és utána nem emlékszik a rosszullétre. A veszélye az állapotnak, hogy kárt tehet magában illetve valószínű, hogy súlyos depressziója is lehet. Sürgős neurológiai-pszichiátriai átvizsgálás illetve a nem megfelelő gyógyszerhasználat miatt kórházi kezelés is kellhet. Én is "vitaminpárti" vagyok, de ezek most önmagában hatástalanok.

        Tsiztelettel:  Dr. Siró Péter neurológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-21 09:51:08; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 11:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: