• lumbágo ischiassal

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő/Úr Három honappal ezelött elkezdett fájni a derekam,a bal láb farrészem és az alsó lábszár külső izomrésze valamint a börfelületen zsibbadt. Orvoshoz fordultam elküldött fizikoterápiára nem segitett. Majd rtg Vélemény: SPONDY LOSIS LUMB,SPINA BIFIDA,SCOLIOSIS. Orvos vélemény:LUMBÁGO ISCHIASSAL Ezután 5 alkalommal injekcio:HIDROCORTISON-LIDOCAIN,csok másfél napokat segitett.Orvosi javaslatra MILGAMMAN kapszulát szedek 2sz/nap. Egyedüla FLETOR ami szinte a fájdalmat megszünteti 10szer szedtem fél adagot nem merek többet. Mostani állapot: a bokám és a térdem is gyengén fáj.Sétával tudom a fájdalmat csillapitani amit éjjel 2 szer megteszem. Kérdésem ez a betegség gyogyitható e? , mia teendöm, hogy javuljon az állapotom.Köszönöm válaszukat . Tisztelettel Nagy Endre

        Dr. Kerekes Éva válasza a mozgásszervi panaszok témában

        Tisztelt Érdeklődő! Bár betegsége egyáltalán nem veszélyes, de neem is gyógyítható. Az 5-ik ágyéki porckorong rácsúszott az egyik ideggökre, ez okozza panaszait. Ez gyógyszerrel befolyásolni nem lehet. A spina bifida egy veleszületett gerinc rendellenesség. A fájdalom ennél a betegségnél nem állandó, egy-egy fájdalmas időszakot egy panaszmentes követ. Törekedni kell arra, hogy nem legyen túlsúlya,mert ez pluszban nagyon megterheli a gerincét. És van gerinc gyógytorna is , amit érdemes megtanulni és minden nap elvégezni. Ezzel karban tartható a gerinc állapota. Ha éjszaka nem tud aludni, egy fájdalomcsillapító , akár a Flector, bevehető. De nappal, ha tud járni, a gyógyszer bevételét kerülni kell. dr.Kerekes Éva neurológus és gyermekneurológus szakorvos

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2012. július 13., 07:28; Megválaszolva: 2012. július 16., 16:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jo napot,sajnos 3 napja volt egy epilepszias rohamom.38 eves vagyok soha nem volt ilyenem.Hozzatartozik hogy elotte 4napig lazam es fejfajasom volt,erre szedtem magamtol algopyrint a kotelezo gyogyszereimet melle ami a symcumar,mirulit.Es a roham elotti este...
        Tisztelt Doktornő! Időnként előforduló szédülés és bizonytalanság érzése miatt, a negatív neurológiai vizsgálatot követően kontrasztanyagos CT vizsgálatot végeztek. CT leletemen a következő szerepel: Athropia cerebri et cerebelli...
        Tisztelt Doktornő! Napi akár 30 ezer kézmozdulattal ( erős szorítás/ütés) járó szalag melletti munkát végzek. Mindkét kezem, főként csuklótájon nagyon lezsibbadt, fájt, égett. De teljes kéz zsibbadt. Kézsebész ENG vizsgálatra...
        Tisztelt Doktornő! Édesanyám az elmúlt 3 hónapban rengeteget fogyott, végül lelassult a beszéde és zavarodott lett. Minden tiltakozásom ellenére a pszichiátriára vették föl belgyógyászat helyett, július 15-én. Antipszichotikumokkal...
        Tisztelt Dr.Nő! Azzal a problémával fordulok önhöz,hogy 15 éve Generalizált Epilepsziával kezelnek szerencsémre eddig telses mértékig tünetmentes voltam gyógyszerszedés melett negati volt minden vizsgálatom és panaszaim sem voltak persze a...
        Tisztelt Doktornő! Az alábbiak a tüneteim: - állandó minden napos fejfájás (2 típusa van: van amikor kibírhatatlanul fáj és van amikor tompán) (olyan a fejfájásom mintha valami nyomná a fejem belülről) - sokszor szédülők - hányingerem...
        Kedves Doktorok;) A problémám a követkető lenne....pár napja folyamatosan zsibbad a bal karom, mellkasi panaszom van, tompa nyomo jellegű. A vernyomasom ingadozik a 150/90 től a 90/60 ig... Tegnap nagyon rosszul voltam fájt a fejem nem birtam...
        Tisztelt Doktornő! Kérdésem a következő lenne. Lányom, több éve gyakori és erős fejfájással küzd. Migrénnek mondták, de a gyógyszerek ellenére sem javult jelentősen. Utoljára Etoprot kapott, megelőzésre és MR-re küldték.(MR-en SM-re...
        Három napja zsibbad a talpam egyfolytában,SM beteg vagyok 5éve,de tünetmentes vagyok amióta injekciózom magam,dohányzom.A kérdésem merre keresgéljem az okot,hova forduljak?
        Tisztelt doktor úr/nő! Kifejezetten meszrs carotisrendszer Jobb oldali carotis interna kezdeti szakaszának elzáródása Bal oldalon 30%-os szűkület. Epil. Symptomatica (évente 1 alkalommal fordul elő, de akkor is kis roham) Bo.resid.centralis VII...