• Sclerosis multiplex?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 39 éves kismama vagyok (egy és két évesek a gyermekeim). Féléve baloldali arczsibbadásom volt, ami 2 hónapig tartott, majd újabb két hónapig a bal halántéki fejfájás, ami állandóan fennállt. Jelenleg arcüreggyulladás jellegű fájdalmaim vannak. A leleteim negatívak, bár a pajzsmirigyemben van egy kis göb, ami ellátást nem igényel. Vérvételem nem voltam. Az ideggyógyász MR-re küldött. A leletem szerint vannak elváltozások a supratentoriális fehérállományban, ami nem tipusos SM-re, de az infratentoriális eltéréssel (8 mm átmérőjű éles konturú, fokozott jeladási terület) együtt inaktív gócok lehetőségét vetik fel. A fehérállományban több 2-6 mm átmérőjű, egy 3 mm-es és több 2-4 mm jeladás fokozódás látható. Ez mit jelent? Mi lehet a bajom? Az utóbbi 2 hétben elég homályosan látok és a bal vádlimban folyamatos izomlázszerű fájdalom van. Kérem válaszát! Köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a sclerosis multipex témában

        Tisztelt Kérdező!


        A koponya MRI vizsgálattal az agy fehérállományában talált demyelinsatios. -azaz az idegsejtek myelinhüvelyét  érintő- károsodások több okból jöhetnek létre. Lehetnek ér eredetűek -ez magasvérnyomás betegség miatt jöhet létre-, illetve  demyelinisatios betegségek miatt is kialakulhatnak, az SM egy ezek közül. Amiket leírt az alapján nem tudom eldönteni , hogy melyikről lehet szó. Ismételt kontultació a neurológusával,  1/2-1 éven belül kontroll MRI vizsgálat illetve kiegészítő vizsgálatok (Szemészeti, kiváltott válasz vizsgálat)  segíthet diagnosztizálni a betegséget.


        Tisztelettel:   Dr. Siró Péter  neurológus

         
          

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-15 21:50:25; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 08:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: