• Bal láb zsibbadása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő, Segítségét kérném abban, hogy 2 napja zsibbadó, feszülő érzése van a bal lábamban, ami a combomból indul ki, minta az izmom fájna vagy húzódna, bizseregne,de ez lesugárzik a bal talpamig kis hangyamászásszerű érzéssel, mintha izomlázam lenne, de nem mozogtam rá, és sajnos ülőmunkát végzek, és nem mozgok, valamint rosszul szoktam ülni, a tartásom sem megfelelő. Néha szokott fájni a derekam, egy mellkasröntgen pedig nemrég a háti gerincem szakaszán az egyik csigolyánál oldalra forduló torziót állapított meg. Régebben volt ideiglenesen fennálló bal karzsibbadásom is, de az elmúlt. A doktornő szerint mi lehet ez, és mit kellene tennem. Köszönettel: Ual28

        Dr. Kerekes Éva válasza a zsibbadás témában

        Tisztelt Érdeklődő! Sajnos látatlanban nem tudom megmondani. Lehet köze a gerincbetegségéhez, de ezt csak vizsgálat után lehet megállapítani. Rheumatológiai vagy neurológiai vizsgálat után tudják megállapítani, hogy mia az oka és kell-e kezelni. Gyógyulást kívánok!


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2012. január 30., 09:13; Megválaszolva: 2012. január 31., 21:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot doktor úr/nő!Problémám kb 5 hónappal ezelőtt kezdődött,lábfájással.Pár hét alatt olyan szintre értem ,hogy nem tudtam rajt állni,menni.Orvoshoz kerültem,aki egyből tovább irányított érsebészhez és neurológiára. Az ereim...
        ENG vizsgálatom leletét szeretném megérteni. Alsó végtagi gyengeség miatt végezték (nem kóros, de viszonylag magas - 520 - CK érték miatt; EMG is történt, az negatív): A jobb n. suralisról reducalt feszültségű válasz érkezett, a...
        Tisztelt Domtornő/úr! Édesapám 76 éves.3 hete valószínűleg napszúrást kapott.Szédülèse nem csökkent,bár idôközönként jobban érezte magát. A neurológiàra utalták.CT eredményén:Mérsékelt fokú corticalis atrophia...