• Mi lehet a baj?? Nyelési panaszok csigolyaműtét óta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel doktor Úr/Nő! 31 éves nő vagyok. 5éve műtöttek kiszakadt gerincsérvvel, alul az V-s csigolyám. Most nyaki Mr-n voltam és a következő eredményt kaptam: A lordosis kp. fokú kyphosisba megy át.Az V., VI. csigolyatestek dorsalis peremei mko. kp. fokban megnyúltak. A foramenek emiatt jobb túlsúllyal szűkebbek. A discusok mérs. degeneratív jelvesztést mutatnak a T2 súlyozott szeleteken. Kóros előboltosulás nem ábrázolódik. A myelon, craniospinalis átmenet rendben. Vélemény: Spondylosis et discopathia cervicalis. Szeretném még azt megkérdezni hogy ez okozhat e olyan panaszt, hogy nyelési nehézségem van.A pajzsmirigy rendben, gyomortükrözés rendben, de néha elviselhetetlen hogy valami nyomja a nyelőcsövemet!Nyomhat idegszálat ami ezt okozhatja???Vagy mi lehet még??? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a porckorongsérv, nyelési nehézség témában

        Kedves Kérdező! A nyaki gerinc MR-en leírt elváltozások nem okoznak gerincvelői illetve a gerincvelőből kilépő idegi nyomódást, így az ön nyelési panaszait sem okozhatja. Nyeletéses Rtg vizsgálat, fül-orr-gégészeti vizsgálatra lenne szükség, ha ezek negatívak, akkor ismételt neurológiai vizsgálatra.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. december 18., 07:43; Megválaszolva: 2011. december 23., 16:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: