• Koponya MR és EEG vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! Kérem alábbi lelet értelmezésének szives elküldését, még mielőtt szakorvoshoz elviszem, szeretném tudni az eredményt. MR vizsgálat: - nativan T1 sulyzott sagitt alis, T2 sulyzott és diffuziós axialis, valamint coronialis siku FLAIR felvételeket készitettünk. Az intra-és extracerebralis liquorterek tágabbak. Periventricuralisan kiterjedt, szabálytalan magas jeladási területek láthatók. Mindkét féltakében számos 3-5 mm-es magas jelintensitású terület figyelhető meg a T2 súlyzott FLAIR felvételeken. Vélemény: kiterjedt fehérállományi laesió, Chr. vasc. encephalopathia EEG lelet: - 10-20 uV feszültségű beta sávba tartozó hullámok keverednek alfa összetevőkkel a két félteke felett. Szemnyitásra deszinkronizáció. HV, photostim. kóros eltérés nélkül. Vélemény: alacsony feszültségű gyors háttéraktivitás, fokális eltérések, epileptiform jelek nélkül. Kérem a fentiekről szives véleményt adni sziveskedjen. Köszönettel: Marika

        Dr. Kerekes Éva válasza a koponya MR, EEG témában

        Tisztelt Hölgyem! Megértem a szorongását, hogy nehezen bírja ki azt az időpontot, amikor visszaviheti leleteit a kérő szakorvoshoz, mégis óvá intem attól, hogy csak a leletek alapján bárkitől is véleményt kérjen. Az orvosi diagnosztika egy puzzle jellegű művészeti ág, ahol egy MR és EEG csak egy a többi puzzle darabka közül, semmivel sem több. Sok betegnél találkoztam azzal a hozzáállással, hogy dugják be egy egész testetet vizsgáló gépbe, és majd ez megmutatja, hogy mi a a baja. Ezeknek az elképzeléseknek nem csak Magyarországon, hanem sehol a világon nincs realitása, még a leggazdagabbank is orvoshoz, és nem géphez kell fordulniuk, ha betegek. Mer az orvoslás művészetében a mai világban is elsősorben az orvosi vizsgálat a legfontosabb, és a vizsgálati leletek csak egy-egy mozaikok a diagnózisban. Ha nagyon távoli a szakorvosi kontroll vizsgálat időpontja, akkor mutassa be a leleteit a háziorvosnak. Higgye el, hogy ez utóbbi is többet tehet Önért, mint egy világhírű specialista a világhálón. Tisztelettel:dr. Kerekes éva neurológus és gyermekneurológus szakrvos

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Kerekes Éva
        Dr. Kerekes Éva főorvos, neurológus és gyermekneurológus
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. december 07., 20:04; Megválaszolva: 2011. december 10., 12:34

        Tudjon meg többet: koponya MR, EEG

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jónapot! Az volna a kérdésem hogy egy strokeban szenvedett betegnek a féloldalda lebénult (kar láb) és az felfog épülni? Fogja még tudni mozgatni?
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Problémám, hogy 6 napja folyamatosan szédülök. Talán mintha bizsergést is éreznék a tarkómon, de lehet, hogy ezt már csak a sok forumon való kutakodásnak köszönhetem. Előzményeket, melyek talán segítenek, azonban...
        A jobb szemem körülbelül két hete elkezdett rángatózni. Napi szinten többször, apró rángatózások fordulnak elő de ez sokszor akár perceken keresztül is tart. Nem látványos, tehát nem nagy mértékű, de zavaró, illetve az elmúlt néhány...
        Kedves neurológus szakorvos! Hosszú az én kálváriám, de megpróbálom időrendben pontokba szedni. 2004 - egy megfázásból visszamaradt fülzúgás kezdete, ami mai napig megvan. 2010.aug. - 1 hétig tartó erős forgó jellegű...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr, Megközelítőleg 10 éve diagnosztázaltak nálam idiophatiás, generalizált epilepsziát. Eddig egy alkalommal, orvosi javaslatra tettem kísérletet arra, hogy abbahagyjam a gyógyszer szedését. Akkor, másfél évig...
        Jó napot kívánok! 24 éves egyetemista lány vagyok, évek óta erős fejfájással küszködök, ami mára már elviselhetetlenné vált (fájdalom általában a fej egyik oldalán váltakozva, fájdalom a fej hátsó részénél és a szem...
        Tisztelt Doktornő! A véleményét javaslatát szeretném kérni! Van egy egyhe neurogén izomkárosodásom.Volt több MR vizsgálatom ami negatív lett.SM-et kizárták.Nemrégiben volt egy újabb neurológiai vizsgálatom,egy VEP és egy BAEP...
        Alkalmazható-e a csontkovácsolás esetemben,és segítséget jelenthet-e a fájdalom-csillapításban? Négy gerincsérv, ebből egy kiszakadt,jobb felső comb zsibbadása,állni és járni csak rövid ideig tudok.10 éve élek egyre erősödő...
        Tisztelt Orvosszakértő! 58 éves vagyok, 22 éve kezelnek magas vérnyomással, II-es típ. cukorbeteg vagyok, 2 éve szívinfarktusom volt. A közelmúltban halláskárosodás miatt belsőfül MR vizsgálatra utaltak, melynek lelete szerint a hallással...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy van egy hat éves kislányom, akinek gyakran remeg a keze. Például játék közben siet a kirakót kirakni, vagy ha egy másik gyerek el akarja venni a játékát, vagy ha apróbb...
        Üdvözlöm! Mindössze azt szeretném kérdezni, hogy mi a különbség a tegretol cr200 (korábbi fajta), és a tegretol cr200 módosított hatóanyagú között.
        Tisztelt dolktor 2014.06.16-án artroszkopiás térdmütétem volt ami rendben lezajlott . Másnap iszonyú fejfájás tört rám infuziós kezelést kaptam majd 2014.06.20-án hazaengedtek a korházbol fejem még mindig fájt ,szédültem és és nem...
        Tegnap nagyon fájt a fejem, hányingerem is volt mellé, valószínűleg az időjárás miatt.Ma reggel semmi bajom nem volt, de most már nem látok rendesen a jobb szememmel, ha jobbra nézek, nem látom rendesen a karom, csak sötétséget, és csak egy...
        Kedves Doktor Úr/Doktornő! Hétfőn éjjel 2-3 óra között a barátnőm(26 éves) arra ébredt, hogy erősen zsibbad a jobb lába és kissé a bal is. Megmozgatta, én is átmozgattam és azután jobb lett. Ekkor kiment a mosdóba kb 2 perce, majd amikor...
        Nagymamámat egyre súlyosbodó nyaki fájdalmai miatt MR vizsgálatra utalta be az onkológusa (12 évvel ezelőtti emlődaganata tavaly csontáttétet okozott a kulcscsontjában). A beutaló írásnak idején ez a fájdalom a nyakára és a vállaira...
        Üdvözlöm. 4 éve kezdődött a kálváriám , amikor a bal fülem elkezdett zúgni és -nem bizonyítottan de-a hallásom is romlott a bal oldalon. Azután szédüléses rohamjaim lettek , amikor forgott a világ körbe és csak fekve volt jó, vagy...
        Kisfiam 1 éves kora óta kb. 2 havonta fordult elő, hogy felső testét megfeszítette. Most 18 hónapos. Kb. 4 hete mindennapossá vált a jelenség, napi 3-4szer is előfordul. Ilyenkor az arcizmai, nyakizmai, karjai görcsben vannak. Karjait behajlítva...
        Tisztelt doktor úr/nő Voltam MR vizsgálaton.Amit visszavittem a Gerincgyógyászati központba.Nincs sérv,viszont iszonyú fájdalmaim vannak.Kisugárzik a lábamba. Összerogyik.Választ nem kaptam ,mi a kiváltó ok. Dg:S.1 radiculopathiara utaló...
        Jó napot kívánok ! Egy olyan kérdésem lenne,hogy egy ideje érzékelem azt,hogy ugyebár a karom és a hátam szokott fájni, és ezen a két részen , de olykor máshol is érzek hangyamászás érzést(nem állandó jelleggel csak egyszer-kétszer egy...
        A szemem alatt kisugározva a fülembe a nyakamon át fájdalom szokott lenni.A fülem olyan mintha be lenne dugulva.Jobb oldalon!A neurológián elküldtek MR vizsgálatra és ezt az eredményt kaptuk:T1 és T2 súlyozott sagittalis sikú felvételeket...