• Miért remegek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdv kedves Dr. Nő/Úr Én egy 14 éves fiú vagyok. Az a problémám, hogy remegek. Ezt akkor tudtam meg amikor 6.os voltam és egy színdarabban játszottam, igen izgultam és akkor nem tudtam egyszerűen meg tartani a mikrofont, nagyon kellemetlen volt... de ez előtt is voltak kis problémáim. Voltam Neurológiai orvosnál és azt mondta, hogy hullám remegésem van semmi fizikai erő probléma és egyéb nincs ... Írt fel nekem egy nyugtatót nem emlékszem milyen volt. napi kettőt reggel/este de nem használt.de utána már görcsök is rángadtak, a fejem csak így akaratlanul meg feszült és elengedte magát. Próbáltam meg fejteni, hogy mi az oka a remegésnek mert nagyon zavart/zavar, amikor közösségben ebédelek akkor is remegek, amikor apró dolgokat kell elvennem vagy megfognom akkor is remegek.Azt észre vettem, hogy ha hideg van de nem fázom a kezem nagyon hideg és nem érzek semmit de nagyon remeg,de ha néznek csak akkor, és amikor felkelek az ágyból akkor nem érzem a kezemet biztonságosnak amikor iszok egy bögre tejet úgy remegek mintha nem bírnám el. De úgy érzem mintha akkor kezdődött volna az egész amikor volt egy balesetem 4. osztályban le fejeltem a követ, és mintha valami történt volna velem de ez akkor nem tűnt fel nekem, de most vissza gondolva ez tehet róla,,, de nem tudom.Sportolok és azt mondták, hogy tehetséges vagyok és félek,hogy ez akadályozna engem a sportban. Nagyon szépen köszönném ha tudnának segíteni. Előre is köszönöm.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a remegés témában

        Kedves Kérdező! A remegés hátterében többféle neurológiai betegség állhat, pl. esszenciális remegés, kisagyi eredetű remegés, pszichés remegés stb. A vizsgálata és a remegés megfigyelése nélkül pontosat nem lehet mondani, keressen fel ismét egy neurológiai szakrendelést.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. december 03., 21:55; Megválaszolva: 2011. december 08., 20:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: