• Gyermekkori epilepszia kezelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/ Úr! Van egy 7 éves kislányom,vele született pajzsmirigy betegsége van,és egy 18-as kromoszóma törése. 2.5 éves korában az édesapa kilépett életünkből,és rá 2 hónapra kapott egy epilepsziás rohamot,amivel azóta is kezelik. Nem bizonyított epilepsziás,minden lelete negatív(EEG-alváselvonásos EEG,koponya CT) Convulex szirupot,és Kepra-t szed előzőből 3x5ml,utóbbiból,375mg-ot naponta. Már 4.éve roham-tünet mentes. Számára nyugodt családi,szeretetteljes környezetben él. Viszont egyre jobban jönnek ki nála a gyógyszerek mellékhatásai. (éjszakai bepisilés,ingerlékeny,olykor nyugtalan,kapkod,van amikor magába roskad,alvás problémái is vannak,szédeleg,sokszor megbotlik a saját lábába. A kezelő orvosának a legutóbbi kontroll vizsgálatnál,említettem,hogy milyen régen nem volt rohama,és hogy nem lehetne esetleg megpróbálni csökkenteni a napi gyógyszer adagjait. De nem hogy csökkentette inkább emelte. Nem tudom mi tévő legyek,mert kezdem érezni,hogy ez a rengeteg gyógyszer amit kap napi szinten,teljesen leblokkolja őt.Nem jó neki. Kérem legyen szíves tanácsot adni. Vagy vigyem egy másik szakemberhez gyermekemet? Előre is köszönöm válaszát. Tisztelettel.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a epilepszia témában

        Kedves Kérdező! Ha már 4 éve rohammentes, akkor fokozatosan meg lehet próbálni csökkenteni a szedett gyógyszereket, először az egyiket, utána a másikat. De mindenképpen egyeztetni kell a kezelőorvosukkal. A jelzett tünetek nem biztos, hogy a gyógyszerek mellékhatásai, ezek miatt is további vizsgálatokra lehet szükség. Beszéljék meg ezt kezelőorvosukkal.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. november 29., 21:58; Megválaszolva: 2011. december 04., 16:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: